festarit

Katariina Lillqvistin näyttelyn avajaiset 1.10. klo 17.30 Karkkilan kirjastossa. Tervetuloa!

Kino Iglun elokuvafestivaalit käynnistyvät Katariina Lillqvistin näyttelyllä 1.-12.10. (ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-17) Karkkilan kirjastossa. Esillä on kansainvälisesti tunnetun animaattori Lillqvistin installaatio, joka pohjautuu hänen kuunnelmaansa ja animaatioelokuvaan Radio Dolores vuodelta 2016. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Kirjaston (elämyspolku) kanssa.

Radio Dolores kertoo Aaltosen kenkätehtaan elämästä Tampereella 30-luvun lopulla, kun Espanjan sota mullisti monen työläisperheen arjen. Vuokrakasarmin vintillä sijainnut laiton radioasema sai nimekseen Radio Dolores legendaarisen espanjalaisen sotareportteri Dolores Ibarrurin mukaan, ja vaikka sen lähetysaika jäi lyhyeksi, ulottui sen vaikutus vielä kolmeen sukupolveen asti.

Katariina Lillqvist tunnetaan rajoja rikkovana taiteilijana, joka on tuonut Suomessa nukkeanimaation taiteenlajina suuren yleisön tietoisuuteen. Hänen animaatioitaan ovat mm. Kamarihaikara, Tyttö ja sotamies, Uralin perhonen ja Radio Dolores, jotka nähdään Kino Iglun festivaalien varsinaisena elokuvapäivänä 13.10. Karkkilasalissa. 

 (Festivaalien elokuvanäytöksiin 13.10. saa ennakkolippuja näyttelyn avajaisissa ja Aito Kullasta.) 

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

kutsu2-01
Tervetuloa!

Yhteistyössä

Karkkila Ruukinpaja Karkkila Kinotour Karkkila Karkkila
Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila