festarit

FESTIVAALIEN ELOKUVANÄYTÖKSET 13.10. KARKKILASALISSA (Anttilankatu 2-4)

Animaatioita (Katariina Lillqvist) Liput 5€ klo 11.30
Katariina Lillqvist on kansainvälisesti tunnettu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan rajoja rikkovana animaattorina, joka on tuonut Suomessa nukkeanimaation taiteenlajina suuren yleisön tietoisuuteen. Hänen palkitut animaationsa ovat kauniita ja kantaa ottavia. Ohjaaja on paikalla esittelemässä elokuvat.

Kamarihaikara
Nukkavieru vanhojen kirjojen kauppias saapuu illansuussa kotiinsa, hissin konehuoneeseen, ja löytää pöydältään suunnattoman, humisevan munan.

Tyttö ja sotamies
Vanhaan kansanballadiin pohjautuva runollinen tarina neidosta, joka lähtee etsimään sulhoaan sodan melskeistä. Rakastettu löytyykin sotasairaalasta, jossa viikatemies jo valmistautuu synkkään tehtäväänsä. Lillqvist sai elokuvasta Hopeisen karhun Berliinin elokuvajuhlilla.

Uralin perhonen
Animaatioballadi tsaarin kenraalin kielletystä rakkaudesta ja kalpeasta kirgiisinuorukaisesta, joka ajautuu Pispalaan keskelle kansalaissotaa.

Radio Dolores
Animaatio kertoo Aaltosen kenkätehtaan elämästä Tampereella 30-luvun lopulla, kun Espanjan sota mullisti monen työläisperheen arjen. Vuokrakasarmin vintillä sijainnut laiton radioasema sai nimekseen Radio Dolores legendaarisen espanjalaisen sotareportteri Dolores Ibarrurin mukaan, ja vaikka sen lähetysaika jäi lyhyeksi, ulottui sen vaikutus vielä kolmeen sukupolveen asti.

Punaiset esiliinat (Seppo Rustanius) Liput 5€ klo 14
Sisällissodan syttyessä 1918 myös naiset liittyivät punakaarteihin. Heitä oli huoltojoukoissa, sairaanhoitajina, vartiointitehtävissä ja aseellisessa toiminnassa. Aseisiin tarttuneet naissotilaat saivat hurjan ja peräänantamattoman maineen. Heitä pelättiin ja vihattiin valkoisella puolella. Sodassa mukana olleet naispunakaartilaiset kertovat tarinansa. Ohjaaja Seppo Rustanius ja musiikin säveltänyt Heikki Valpola esittelevät elokuvan.

AELITA: Queen of Mars Jakov Protazanov Liput 10€ klo 17
Livesäestys: Cleaning Women
Aelita on yksi mykän elokuvan aikakauden unohdettuja helmiä. Marsin kuningattaresta kertova tieteiselokuva tehtiin Neuvostoliitossa jo vuonna 1924, vuosia ennen Fritz Langin Metropolista. Elokuvalla oli valtava budjetti, jonka johdosta elokuvan lavasteet ja Marsiin sijoittuvat joukkokohtaukset sykähdyttävät edelleen.

Futuristista musiikkia takova ja mekkoihin pukeutuva Cleaning Women säestää elokuvan tälle vuosituhannelle. Yhtye (Risto Puurunen (CW01), Timo Kinnunen (CW03), Tero Vänttinen (CW04) ja Jari Laakkonen (miksaus) käyttää itsetehtyjä lyömä-, kieli- ja rytmisoittimia luoden hypnoottisen
säestyksen elokuvan tapahtumille. Cleaning Womenin Aelita-säestys on kuultu mm. Moskovan elokuvamuseossa, Tromssan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Norjassa ja nykytaiteen museossa Laboratorio Arte Alamedassa Mexico Cityssä.

 

Lisäksi on tarjolla Katariina Lillqvistin näyttely Radio Dolores 1.-12.10. (ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-17) Karkkilan kirjastossa.

Kino Iglun elokuvafestivaalit järjestetään yhteistyössä Karkkilan nuorisopalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.
Ennakkoliput: Aito Kulta:


Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

JULISTE_ehdotus15-01-01
Tervetuloa!

 

Yhteistyössä

Karkkila Ruukinpaja Karkkila Kinotour Karkkila Karkkila
Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila