festarit

Tietoa

KINO IGLUN ELOKUVAFESTIVAALIT 23.- 29.10.

Elokuvakerho Kino Iglu ry osallistuu Suomi 100 vuotta tapahtumaan järjestämällä elokuvafestivaalit Karkkilassa 23.- 29.10.2017.

Festivaalin teemana on HISTORIALLISIA KOHTAAMISIA KAUPUNGISSA. Festivaaleilla on elokuvanäytöksiä koululaisille, lapsille, vanhuksille ja kehitysvammaisille. Suurin osa näytöksistä on ilmaisia, mutta myös maksullisia yleisönäytöksi järjestetään. Elokuvanäytöksiä on myös paikoissa, missä niitä ei yleensä ole, kuten puutarhassa, liikuntatilassa ja autokorjaamossa. Tarkoituksena on saada erilaiset ihmisryhmät kohtaamaan kaupunkiin ja sen taiteilijoiden liittyvien elokuvien parissa.

Yhteistyökumppaneita ovat Karkkilan työväenopisto, perusturvakuntayhtymä Karviaisen Werstaan mediapaja, Ruukinpaja, Sodankylän elokuvajuhlat, Karkkilan kaupungin nuoriso– ja kulttuuripalvelut sekä Lukeva ry. Festivaalia ovat tukeneet Karkkilan kaupunki ja Uudenmaan liitto.

ELOKUVAKERHO KINO IGLU

Elokuvakerho Kino Iglu ry järjestää elokuvanäytöksiä Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4) lauantaisin klo 16. Elokuvat näytetään 35-milliseltä filmiltä ja jokaisella elokuvalla on esittelijä. Vierailijoina on ollut taiteen ammattilaisista Peter von Baghista Aki Kaurismäkeen sekä Palefacesta Kari Väänäseen. Uutuuselokuvia näytetään nykyformaatilla yhteistyössä Kinotourin kanssa.

Suuri osa Kino Iglun henkilökunnasta on karkkilalaisia nuoria. Aktiivisimmat nuoret pääsevät vuosittain osallistumaan talkoolaisina Sodankylän elokuvajuhlille. Kino Iglun yhteistyökumppaneita ovat mm. Karkkilan kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelut, Ruukinpaja ja perusturvakuntayhtymä Karviaisen Werstas, Lukeva ry, Karkkilan työväenopisto ja Sodankylän elokuvajuhlat. Myös elokuvaohjaajat Aki Kaurismäki, Aleksi Salmenperä, Heikki Kujanpää ja Mia Halme ovat toiminnassa mukana.

Lisätietoja Kino Iglusta löytää facebookista ja nettisivuilta: www.kinoiglu.fi

Yhteistyössä

Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila
Karkkila Karkkila Kinotour Karkkila Karkkila