festarit

Tietoa

KINO IGLUN ELOKUVAFESTIVAALIT 1.-13.10.

Elokuvakerho Kino Iglu järjestää elokuvafestarit 1.-13.10. Karkkilassa. Toisen kerran järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla kansainvälisesti menestyneen animaattorin Katariina Lillqvistin näyttely ja tarinatyöpaja Karkkilan kirjastossa. Lillqvistin festivaaliosuus perustuu hänen tekemäänsä animaatioon ja kuunnelmaan Radio Dolores ja on suunnattu kirjaston nuorten elokuvaviikon ja elämyspolun hengessä yhteiskoulun oppilaille.

Näyttely ja animaatiot ovat myös yleisön nähtävissä.

Festivaalien elokuvatarjonta on keskitetty lauantaille 13.10. Karkkilasaliin, missä esitetään Katariina Lillqvistin animaatiosarjan lisäksi Seppo Rustaniuksen Punaiset esiliinat ja Jakov Protazanovin mykkäelokuva Aelita: Queen of Mars. Mykkäelokuvan tulee säestämään suomalainen Cleaning Women. Yhtye tunnetaan sähköisesti vahvistetuilla kodinkoneilla soitetusta musiikistaan ja livesäestyksistään Sodankylän elokuvajuhlilla, Mexico Cityssa ja Tromssan elokuvajuhlilla.

Elokuvanäytöksissä on tuttuun tapaan esittelijävieraita ja myös yllätysnäytökset ovat mahdollisia. Festivaali järjestetään yhteistyössä Karkkilan nuorisopalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

ELOKUVAKERHO KINO IGLU

Elokuvakerho Kino Iglu ry järjestää elokuvanäytöksiä Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4) lauantaisin klo 16. Elokuvat näytetään 35-milliseltä filmiltä ja jokaisella elokuvalla on esittelijä. Vierailijoina on ollut taiteen ammattilaisista Peter von Baghista Aki Kaurismäkeen sekä Palefacesta Kari Väänäseen. Uutuuselokuvia näytetään nykyformaatilla yhteistyössä Kinotourin kanssa.

Suuri osa Kino Iglun henkilökunnasta on karkkilalaisia nuoria. Aktiivisimmat nuoret pääsevät vuosittain osallistumaan talkoolaisina Sodankylän elokuvajuhlille. Kino Iglun yhteistyökumppaneita ovat mm. Karkkilan kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelut, Ruukinpaja ja perusturvakuntayhtymä Karviaisen Werstas, Lukeva ry, Karkkilan työväenopisto ja Sodankylän elokuvajuhlat. Myös elokuvaohjaajat Aki Kaurismäki, Aleksi Salmenperä, Heikki Kujanpää ja Mia Halme ovat toiminnassa mukana.

Lisätietoja Kino Iglusta löytää facebookista ja nettisivuilta: www.kinoiglu.fi

Yhteistyössä

Karkkila Ruukinpaja Karkkila Kinotour Karkkila Karkkila
Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila