Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Uutiset

Illuusioita ja kaaosta Kino Iglussa

21.02.2017 13:55

Kino Iglu esitti 18.2. Luis Bunuelin elokuvan Illuusio matkustaa raitiovaunulla elokuvaohjaaja Pentti Kasurisen esittelemänä. Näytöksessä esitettiin myös Otto Rissasen lyhytelokuva Fantasia Chaotica, jonka ohjaaja Rissanen saapui lyhyesti esittelemään. Rissasen maalauksellisessa lyhytelokuvassa musiikki johdatteli katsojan kokemaan päähenkilön sisintä. Välillä jopa kaoottisen sielunelämän alta löytyy ihminen arjen keskellä.

Surrealistisistakin elokuvista tunnettu Bunuel teki Meksikossa myös kevyempiä elokuvia yksinkertaisesti elättääkseen perhettään. Näiden joukkoon kuuluu myös 50-luvulla valmistunut Illuusio matkustaa raitiovaunulla, jossa Pekkaa ja Pätkää muistuttava huumori yhdistyy terävään yhteiskuntakritiikkiin.

Kokeneena elokuvaohjaajana ja elokuva-alan opettajana Kasurinen opasti yleisöä lähestymään Bunuelin maailmaa. "Katsokaa elokuvaa aikalaisen silmin ja kuunnelkaa omia ajatuksianne. Ohjaajahan pyrkii johdattelemaan katsojaa sinne minne haluaa, oikealle tielle tai harhaan." 

Kasurisen huomiot elokuvan katsomisesta herättivät yleisössä innostusta: koskaan ei ole liian myöhäistä oppia katsomaan elokuvia. 

Yleisöä paikalla oli 76 henkeä.  

2_1 1_skaalattu
Otto Rissanen Pentti Kasurinen

Kuvat: Lari Rantakoski

 

Luis Bunuelin Iluusio matkustaa raitiovaunulla ja Otto Rissasen Fantasia Chaotica Kino Iglussa 18.2.

08.02.2017 09:44

Kino Iglun esitykset jatkuvat Luis Bunuelin vuonna 1953 ohjaamalla Illuusio matkustaa raitiovaunulla. Mustavalkoisessa ja elämänmyönteisessä elokuvassa otetaan raitiovaunu kansan käyttöön surrealistisen teatteri-illan päätteeksi.

Elokuvan tulee esittelemään ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja Pentti Kasurinen, jonka mittavasta tuotannosta löytyy elokuvia ja sarjoja sekä elokuvateattereihin että televisiolle. Kasurinen on ohjannut mm. televisiosarjoja Kotikatu, Matkalaukkukostaja, Nitrokabinetti ja Salatut elämät. Käsikirjoittajana ja tuottajana Kasurinen on ollut mm. elokuvissa Ganes ja Kaksi aikuista ja käärö.

Bonuselokuvana nähdään Otto Rissasen ohjaama Fantasia Chaotica (11 min.). Lyhytelokuva sai ensi-iltansa Hampurin kansainvälisillä lyhytelokuvajuhlilla kesällä 2016.

Kino Iglun näytös Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4) la 18.2. klo 16. Liput 5 euroa.

juliste_18_2_facebook-01

Kevätkausi alkoi Komisario Palmun erehdyksellä

23.01.2017 18:39

Kino Iglu esitti 21.1. Matti Kassilan Komisario Palmun erehdyksen. Elokuvan esittelijä Elina Salo hurmasi yleisönsä ja muisteli klassikkoelokuvan syntyvaiheita sekä poikkesi suomalaisen elokuvanteon historiassa. Omien sanojensa mukaan hänen roolinsa Kassilan elokuvassa oli pieni ja siksi hän halusikin muistaa erityisesti elokuvan pitkälti jo edesmennyttä tekijäkaartia. Erityisesti Salo korosti Leo Jokelaa paitsi lahjakkaana näyttelijänä, myös taitavana maskeerajana. Tästä hän kertoi seuraavan tarinan: "Leo Jokela toimi maskeerajana eräässä sotaelokuvassa ja maskeerasi itsensä ainakin seitsemäksi kuolleeksi sotilaaksi saaden näin jokaisesta esiintymispalkkion."

Komisario Palmun erehdyksen kuvauksista Salo kertoi, miten pitkän kamera-ajon toteuttaminen vaikeutui kuolleeksi lavastetun kissan heiluttaessa aina korvaansa juuri lähikuvan aikana.

Yleisöä näytöksessä oli 180 henkeä.

Elina Salo Kino Iglussa

 

 

Elina Salo Kino Iglun vieraana tammikuussa

20.12.2016 11:20

Kino Iglun seuraavassa näytösessä esitetään Matti Kassilan elokuva Komisario Palmun erehdys (1960). Suomalaisen elokuvaklassikon tulee esittelemään näyttelijä Elina Salo, jolla on elokuvassa Airi Rykämön rooli.

Elokuva näytetään 21.1. kello 16 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4) 35-milliseltä filmiltä.

"Mika Waltarin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva kertoo murhamysteeristä, jota ovat ratkomassa komisario Palmu (Joel Rinne) ja hänen luottomiehensä lain ylioppilas Toivo Virta (Matti Ranin) ja mielevä etsivä Väinö Kokki (Leo Jokela)."

Komisario Palmun erehdys Kino Iglussa 21.1. kello 16

Kunniakirja Kino Iglulle

20.12.2016 11:11

Karkkilan kaupunki on myöntänyt 12.12.2016 Kino Iglulle "Karkkilan menestyjä 2016"-kunniakirjan ,kiitoksen kulttuurin ja nuorisotyön edistämisestä.  

 Karkkilan kaupungin Kino Iglulle myöntämä kunniakirja

 

0 - 1 - 2 - 3 - 4 -