Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Uutiset

KINO IGLUN ELOKUVAFESTIVAALIEN OHJELMA JULKI - ENNAKKOLIPPUJEN MYYNTI ALKAA 9.10.!

03.10.2017 10:29

Elokuvakerho Kino Iglu järjestää Karkkilassa ja lähialueilla elokuvafestivaaliviikon 23.10.-29.10. Tapahtuma on osa Suomi 100-juhlavuotta ja toteutetaan yhteistyössä Karkkilan kaupungin, Lukeva ry:n, Kinotourin, Ruukinpajan ja mediapaja Werstaan sekä Sodankylän elokuvajuhlien kanssa. Tiedossa on rautaisesti sävytettyä uutta ja vanhaa elokuvaa festivaalien teeman, ”historiallisia kohtaamisia kaupungissa”, hengessä. Elokuvissa on näkyvillä Karkkila ja sen elokuvantekijät Liisa Helminen, Veikko Nieminen, Aki Kaurismäki, Mia Halme, Aleksi Salmenperä ja Heikki Kujanpää. Myös esityspaikat kuten liikuntatila Piippuhylly kaupungintalolla, Sundströmin puutarha ja Karkkilan autohuolto tarjoavat mahdollisuuden kohdata elokuvia tavanomaisen Karkkilasalin ulkopuolella.

Karkkilalaistaustaisten elokuvaohjaajien lisäksi esittelijävieraiksi on tulossa mm. Matti Ijäs, Tokasikajutun tekijäryhmää ja muutama yllätysnimi. Myös Sodankylän elokuvajuhlien järjestäjiä saapuu Karkkilaan jo muutaman vuoden jatkuneen festivaaliyhteistyön merkeissä.

FESTIVAALEILLA NÄYTÖKSIÄ ERI KOHDERYHMILLE JA KAIKILLE AVOIMIA YLEISÖNÄYTÖKSIÄ

Festivaaliviikolla järjestetään elokuvanäytöksiä koululaisille Karkkilassa ja Vihdissä. Nämä näytökset on varattu kohderyhmille eikä niihin ole lipunmyyntiä. Koululaisille näytetään Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen, Mia Halmeen Iso poika, Liisa Helmisen Matka on pitkä ja Matka jatkuu, päiväkoti-ikäisille Liisa Helmisen Urpo ja Turpo ja Kuoppanummen koulukeskuksessa Nummelassa Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin Kovasikajuttu. Karkkilan palvelukeskuksen asiakkaille näytetään Ville Salmisen Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta.

Maksavalle yleisölle tarkoitetut näytökset järjestetään edellä mainittujen erityispaikkojen lisäksi Kino Iglun ”kotiluolassa” Karkkilasalissa. Festivaalien klubi järjestetään kahvila Pakarissa työläismuseolla, jonne tulee musisoimaan näyttelijä Antti Reini ja jazzkokoonpano Uksila-Sauros-Saastamoinen.

Elokuvat ja lippujen hinnat näkyvät ohjelmakartassa ja löytyvät Kino
Iglun elokuvafestivaalien verkkosivuilta http://festarit.kinoiglu.fi.

Ennakkoliput ovat myynnissä 9.10. alkaen Aito Kullasta (Tammelantie 8, Karkkila), Nuorisotila Kidasta 9.-13.10. ma-pe/klo 18-20 (Koulukuja 7, Karkkila) ja Karkkilan torilta 20.10.

Liput näytöksiin 5 euroa, paitsi torstaina 26.10. klo 17 Tokasikajuttu (9 euroa) ja festivaaliklubi lauantaina 28.10. klo 18-24 (12 euroa).

Lisätietoja: Mika Lätti/ mika.latti@karkkila.fi ja 044-467 54 42

Mielenkiintoinen elokuvaviikko tulossa Kino Iglun festivaaleilla!

06.09.2017 11:21

Elokuvakerho Kino Iglu järjestää elokuvafestivaalit 23. -29.10. Karkkilassa. Ohjelmisto keskittyy erityisesti Karkkilaan liittyviin elokuviin ja tekijöihin. Kaikille tutun Aki Kaurismäen elokuvien lisäksi nähdään tuotantoa mm. Liisa Helmiseltä, Mia Halmeelta ja Veikko Niemiseltä.

Festivaaliviikolla pääsee katsomaan elokuvia mm. Sundströmin puutarhassa ja Karkkilan autohuollossa, missä nähdään Risto Jarvan Bensaa suonissa, unohtamatta perinteistä Karkkilasalia, jossa esitetään useita elokuvia, kuten Liisa Helmisen dokumentti Matka jatkuu.

Yhteistyössä Lukeva ry: n kanssa näytetään Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin Tokasikajuttu, joka jatkaa euroviisuedustaja Pertti Kurikan nimipäivien uran dokumentointia. Yhteistyö Sodankylän elokuvajuhlien kanssa jatkuu Mikko Niskasen elokuvalla Pojat ja Matti Ijäksen Räpsyllä ja Dollyllä festivaalilauantaina Karkkilasalissa. Pitkien elokuvien lisäksi nähdään sarja nuorten ja ammattilaisten lyhytelokuvia, joissa on myös vahva uusmaalainen edustus.

Myös mielenkiintoisia esittelijävieraita ja esiintyjiä on luvassa festivaaliviikolla. Kahvila Pakarin festivaaliklubilla kuullaan lauantai-iltana näyttelijä Antti Reinin ja jazzkokoonpano Uksila-Sauros-Saastamoisen musisointia.

Maksullisten yleisönäytösten lisäksi on tarjolla elokuvia koululaisille, lapsille ja eläkeläisille sekä
Karkkilassa että Vihdissä.

Elokuvafestivaalit järjestetään yhteistyössä nuoriso – ja kulttuuritoimen, työväenopiston, Lukeva ry:n, mediapaja Werstaan, Ruukinpajan, Lyhty ry:n, Kinotourin ja Sodankylän elokuvajuhlien kanssa.

Lisätietoa Kino Iglun elokuvafestivaaleista löytyy juuri avatuilla nettisivuilta:
http://festarit.kinoiglu.fi

KinoIgluFestariJuliste
Virallinen festivaalijuliste

 

Kino Iglun elokuvafestivaalit 23.- 29.10.2017

05.06.2017 13:46

Elokuvakerho Kino Iglu osallistuu Suomi 100 vuotta tapahtumaan järjestämällä Kinotourin, työväenopiston ja kulttuuripalvelujen kanssa elokuvafestivaalit lokakuun viimeisellä viikolla. Festivaalin teemana on HISTORIALLISIA KOHTAAMISIA KAUPUNGISSA. Tarkoituksena on antaa yleisölle ja elokuvantekijöille mahdollisuus kohtaamisiin elokuvan parissa, myös paikoissa, missä niitä ei yleensä näytetä, kuten kasvipuutarhassa, liikuntatilassa ja autokorjaamossa.

Elokuvanäytöksiä järjestetään Karkkilan kaikille koululaisille, lapsille ja myös eläkeläiset pääsevät elokuviin festivaaliviikolla. Lukeva ry:n kanssa järjestetään näytös Vihdin, Lohjan ja Karkkilan kehitysvammaisille.

Ohjelmisto hahmottuu kesän aikana, mutta jo nyt on varmaa, että näytettävissä elokuvissa tulee olemaan mausteita Karkkilasta ja sen elokuvantekijöistä. Karkkila on rautainen elokuvakaupunki.

Kino Iglun elokuvafestivaaleista tulee linkki nettisivuille www.kinoiglu.fi ja ehdotuksia festivaalielokuviksi voi antaa Kino Iglun facebook-sivuilla tai sähköpostitse

mika.latti@karkkila.fi

leffajulkka3
Kino Iglun elokuvafestivaalit 23.10.-29.10.2017

 

 

Riemua ja liikutusta Kino Iglussa

23.05.2017 13:38

"Olipa inhimillinen iltapäivä", "Enemmän kuin elokuvanäytös" -- nämä olivat katsojien ajatuksia Kino Iglun kauden päätösnäytöksen jälkeen. Yli 300 ihmistä kokoontui 20.5. Karkkilasaliin katsomaan Aki Kaurismäen viimeisintä elokuvaa Toivon tuolla puolen. Elokuvan esitteli akateemikko Kaurismäen lisäksi sen kaksi näyttelijää, Simon Hussein Al-Bazoon ja Sherwan Haji.

Toivon tuolla puolen herätti yleisössä monenlaisia tunteita. Se oli toisaalta humoristinen -- sekä yleisesti suomalaisittain kuin erityisesti karkkilalaisittain: kuten Simon Hussein Al-Bazoon totesi, on elokuvassa paljon ulkomaalaisilta ohi menevää suomalaista mustaa huumoria, mutta myös paljon viittauksia ohjaaja Kaurismäen kotikaupunkiin Karkkilaan kuten tuttuja kasvoja, nimet Calamnius ja Nyrhinen ja maisemia -- mutta myös ajatuksia herättävä, sillä onhan elokuvan aihe, pakolaisuus, ollut tapetilla ympäri Eurooppaa jo useamman vuoden.

Pakolaisuuttakin tärkeämpi aihe elokuvassa on humanismi. Tässä suhteessa Kaurismäkeä onkin verrattu erääseen elokuvataiteen suurimmista ihmisistä, Charles Chapliniin. Molemmat katsovat maailmaa tarkan pisteliäästi, mutta suurella sydämellä ja myötätunnolla. Toivon tuolla puolen kertoo kahden ihmiskohtalon risteämisestä, kauppamatkustaja Wikströmin ja pakolainen Khaledin, josta alun konfliktin jälkeen kehittyy myötätuntoa ja ystävyyttä.

Esittelijäkolmikko teki suuren vaikutuksen yleisöönsä. Kaurismäki avasi elokuvan syntyä ja painotti huumorin tärkeyttä. Näyttelijät Al-Bazoon ja Haji kertoivat tiestään kameran eteen kuten myös omista kokemuksistaan ulkomaalaistaustaisina Suomessa. Omansa osansa huomiosta sai myös Kino Iglun yleisö, jotka kysymyksillään ja läsnäolollaan päihittivät maailmanluokan kriitikotkin.

Kino Iglun henkilökunta kiittää kuluneesta kaudesta ja toivottaa yleisön tervetulleeksi mukaan seuraavalle.     

Aki Kaurismäki

Sherwan Haji ja Simon Hussein Al-Bazoon

 

 

 

Toivon tuolla puolen-näytös 20.5. varattu loppuun!

15.05.2017 16:32

Kino Iglun kuluvan kauden viimeinen näytös, Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen 20.5., on varattu loppuun. Näytökseen pääsee sisälle ennakkolipuilla, kausikorteilla ja lippuvarauksilla. Ovelta voi kysyä peruutuspaikkoja.

Suosittelemme, että jo lippunsa lunastaneet ja kausikorttilaiset kulkisivat sisään Yhteiskoulun alaovesta (narikkojen kautta). Lippuvaraukset lunastetaan pääoven kautta. Toivon tuolla puolen esitetään Karkkilasalissa 20.5. kello 16. Elokuvan saapuu esittelemään Aki Kaurismäki sekä näyttelijät Sherwan Haji ja Simon Hussein Al-Bazoon.

Tilaisuudessa on kahvio. Liput 9 euroa.

Sherwan Haji ja Simon Hussein Al-Bazoon elokuvassa Toivon tuolla puolen

 

Aki Kaurismäki vierailee Kino Iglussa!

03.05.2017 10:05

Kino Iglun näytöskausi päättyy perinteiseen tapaan Aki Kaurismäen elokuvaan. Tällä kertaa esitetään 35-milliseltä filmiltä Toivon tuolla puolen, jonka levitysoikeudet on myyty yli 81 maahan. Kaurismäen uutuuselokuva on saanut ylistävän vastaanoton kriitikoilta ympäri maailmaa. Ranskalaisen elokuva-arvioita listaavan AlloCiné-sivuston mukaan elokuvan saamien arvioiden keskiarvo on 4,3 tähteä viidestä.

”Aki Kaurismäen paras elokuva. Koskettava ja humanistinen kuin hän itse. Aki Kaurismäki on yksi aikamme tärkeimmistä elokuvaohjaajista” – L’Express

Toivon tuolla puolen on menestynyt myös elokuvafestivaaleilla. Berliinin elokuvajuhlilla Kaurismäki palkittiin parhaana ohjaajana Hopeisella karhulla. Elokuvan toisessa pääosassa nähtävä Sherwan Haji sai Audi Dublin International Film Festivaalilla The Dublin Film Critics Circlen jakaman parhaan näyttelijän palkinnon.

“Inhimillistä lämpöä enemmän kuin tulikuumassa saunassa” – Sydvenskan

Suomalaisen kauppamatkustajan Wikströmin (Sakari Kuosmanen) ja syyrialaisen pakolaisen Khaledin (Sherwan Haji) kohtaamisesta kertova Toivon tuolla puolen on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunkitrilogian toinen osa. Elokuvassa esiintyvät myös Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Ilkka Koivula ja Simon Hussein Al-Bazoon sekä iso liuta karkkilalaisia avustajia.

Ensimmäistä kertaa Toivon tuolla puolen elokuvansa kanssa Suomessa esiintyvän Aki Kaurismäen lisäksi Kino Iglun vieraaksi saapuvat näyttelijät Sherwan Haji ja Simon Hussein Al- Bazoon.

Elokuvakerho Kino Iglun esitys la 20.5. klo 16 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4, Karkkila)

Liput 9€. (Käteisellä lippukassalta tai ennakkoon Karkkilan harrastemessuilta 6.5.)

Kahvio.

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi /040-834 87 99

JulisteEhdotus_20_5_Aki-01
Toivon tuolla puolen 20.5. kello 16 Karkkilasalissa

Linnasalo ja Valpola Kino Iglussa

24.04.2017 17:41

Kino Iglu esitti 22.4. elokuvan Vartioitu kylä 1944. Ohjaaja Timo Linnasalo oli paikalla kertomassa ensimmäisen pitkän elokuvansa syntyvaiheista. Alunperin Linnasalo muutti 70-luvulla Kuhmoon tehdäkseen dokumentin Kylä (1976) ja tutustui samalla Unto Heikuran kirjoittamaan näytelmään, josta hän sittemmin Jouko Lumpeen kanssa kehitti elokuvan Vartioitu kylä 1944. Käsikirjoittaja Ilpo Tuomarila jalosti Heikuran kesäteatterinäytelmästä elokuvan ja alkuperäinen suunnitelma halvalla budjetilla ja amatöörinäyttelijöillä 16mm filmille kuvattavasta työstä sai väistyä ammattimaisempien pyrkimysten tieltä. Ilmestyessään vuonna 1978 Vartioitu kylä 1944 voitti parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon. Eikä ihme, sillä Linnasalo ja Lumme olivat tutkineet aihepiiriä, sodan vaikutuksia suomalaisen rajaseudun väestöön, perinpohjaisesti. Elokuva taltioi myös tarkasti ihmisiä ja heidän moraalisia ratkaisujaan sodan järjettömyyden keskellä. 

Lisäksi nähtiin Vartioituun kylään musiiikin säveltäneen karkkilalaisen Heikki Valpolan videotervehdys. Tervehdyksessään Valpola käsitteli paitsi osuuttaan elokuvan teossa myös elokuvien musiikkia yleisesti. Musiikkihan on elokuvassa katsojan tuntemuksia ohjaava tekijä, joka ei välttämättä ole itsessään "valmista" vaan sopeutuu osaksi kuvauksen ja näyttelemisen muodostamaa kokonaisuutta. Valpola huomautti, ettei ole olemassa mitään elokuvamusiikki-nimistä tyyliä vaan olisi sopivampaa puhua elokuvan musiikista, joka voi olla tyyliltään mitä vain. Valpola kertoi säveltäneessä elokuvassa kuultavan laulun, "Sinä tulit tuomien aikaan", ennen kuvauksia muun musiikin valmistuessa jälkikäteen, kuten elokuvanteossa on perinteisesti tapana.

Näytös oli viime vuonna 70 vuotta täyttäneen Heikki Valpolan juhlistamisen ohella osoitettu myös karkkilalaisen äänimies Jouko Lumpeen muistolle. "Jouko-sedän" työ kuuluu Vartioidun kylän lisäksi myös monissa Aki Kaurismäen elokuvissa. Myös karkkilalaisen Matti Rantasen haitaria kuullaan elokuvassa.

Timo Linnasalo

 

Heikki Valpolan videotervehdys

 

Karkkilalaisen Heikki Valpolan musiikki Kino Iglun elokuvassa! Vieraana Timo Linnasalo!

07.04.2017 10:41

Kino Iglussa esitetään 22.4. Timo Linnasalon elokuva Vartioitu kylä 1944. Se on kuvaus kainuulaisesta kyläyhteisöstä jatkosodan loppuvaiheissa. Taistelutoimet ovat tulleet aivan kylän liepeille. Sota yritetään pitää taustalla, poissa kuvasta, mutta se on kuitenkin läsnä jokaisen kyläläisen elämässä. Näyttelijöinä sotaelokuvassa ovat mm. Antti Litja, Kaija Kangas, Raimo Grönberg ja Markku Huhtamo.

Elokuvan ohjaaja Timo Linnasalo saapuu Kino Igluun esittelijävieraaksi. Elokuva–ja teatteriohjaaja, elokuvaleikkaaja, äänittäjä ja käsikirjoittaja Timo Linnasalo on pitkällä ja monipuolisella urallaan saanut Jussi-patsaat vuonna parhaasta ohjauksesta Vartioidusta kylästä 1944 ja leikkauksesta Aki Kaurismäen elokuvissa Mies vailla menneisyyttä (2003) ja Le Havre (2012). Humanismin käsi-palkinnon Linnasalo sai vuonna 1985 elokuvasta Päivää, herra Kivi.

Lisäksi nähdään Vartioituun kylään 1944 ja Päivää, herra Kivi -elokuviin musiikin tehneen karkkilalaisen Heikki Valpolan videotervehdys. Kino Iglun näytös onkin samalla kunnianosoitus säveltäjä Heikki Valpolalle, joka täytti viime vuonna 70- vuotta.

Kino Iglun elokuvaesitys la 22.4. klo 16. (Karkkilasali, Anttilankatu 2-4)

Liput 5€. Kahvio.

VartioituKylä

Jouko Lumme ja Antti Litja

 

Kino Iglu esitti Kiarostamin Kirsikan maun

20.03.2017 17:50

Lauantaina 18.3. Kino Iglu esitti Abbas Kiarostamin elokuvan Kirsikan maku. Elokuvan esitteli iranilais-suomalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Hamy Ramezan. Kirsikan makua kuten muutakin Kiarostamin tuotantoa pidetään ainakin länsimaalaisittain vaikeasti lähestyttävänä. Kuten Ramezan huomauttaa, olemme tottuneet näkemään amerikkalaisia elokuvia, joissa ihmisen koko tunneskaala käydään armotta läpi puolentoista tunnin aikana. Katsoja on elokuvantekijöiden panttivankkina eikä omille ajatuksille anneta sijaa. Kiarostami taas kunnioittaa katsojaa ja hänen ajatuksiaan antaen tälle tilaa katsoa ja kokea. Vaikka Kiarostamin elokuvat saattavat ensi katseluilla vaikuttaa pitkäveteisiltä, on niillä Ramezanin mukaan tapana ajan myötä voittaa katsoja puolelleen.

Kirsikan maun lisäksi Kino Iglu esitti Filmisepät ry:n lyhytelokuvan Herätä minut. 16-milliselle filmille kuvatun elokuvan saapui esittelemään siihen musiikin säveltänyt Ilkka Uksila, näyttelijä Artturi Frisk ja ohjaaja-käsikirjoittaja Valter Jaakkola.

Hamy Ramezan Herätä minut-tiimi
Hamy Ramezan Ilkka Uksila, Artturi Frisk ja Valter Jaakkola

 

Elokuvaohjaaja Hamy Ramezan Kino Iglun vieraaksi!

07.03.2017 08:58

Kino Iglussa esitetään elokuva Kirsikan maku. Se on iranilaisen Abbas Kiarostamin käsikirjoittama ja ohjaama vähäeleinen draamaelokuva, jossa mies ajelee jättömailla ja yrittää palkata suuresta rahasummasta apuria varsin epätavalliseen tehtävään. Elokuva voitti Kultainen Palmu- palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 1997.


Bonuselokuvana nähdään Herätä minut. Se on Valter Jaakkolan ja Katja Uksilan vuonna 2016 ohjaama mykkäelokuva, joka on kuvattu 16-milliselle filmille ja jonka taustalla soi jazz-musiikki.

Esittelijävieraaksi saapuu iranilais-suomalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Hamy Ramezan. Hän on saanut Risto Jarva- palkinnon (2014) lyhytelokuvasta Paratiisin avaimet ja Tampereen elokuvajuhlien (2016) pääpalkinnon dokumentista Tuntematon pakolainen. Tällä hetkellä Hamy Ramezan kuvaa fiktioelokuvaa Citizen B.

Kino Iglun elokuvanäytös la 18.3. klo 16 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4- , Karkkila).

Liput 5 euroa. Kahvio.

 

juliste_18_3_facebook
hamyramezan
Hamy Ramezan

 

0 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 -