Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Uutiset

Kevätkauden 2019 ohjelmisto on julkaistu

29.11.2018 12:29

Kausikortteja ja ennakkolippuja kahteen ensimmäiseen näytökseen voi ostaa joulupukin konttiin Aito Kullasta (Karkkila).

T-paitoja ja pipoja saa Karkkilan etsivän nuorisotyön toimistosta (Valtatie 26, Karkkila). Tiedustelut Mika Lätti (044 467 5442).

T-paita ja pipo kymmenen euroa kappaleelta.

Lue kevätohjelmistosta tarkemmin tästä.

juliste_2019 stand-01s
Kausi 2019

 

Kiitokset festivaaleille osallistuneille!

26.10.2018 10:30

Kino Iglun järjesti elokuvafestivaalit 1.-13.10. yhteistyössä Karkkilan nuoriso – ja kulttuuripalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia tuki Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto. Kino Iglu kiittää tapahtuman katsojia, järjestäjiä, esiintyjiä ja yhteistyötahoja.

Galleriasta voit katsoa valokuvia ja videoita tapahtumasta.

Kino Iglun elokuvanäytökset jatkuvat tammikuussa. Ohjelmisto julkaistaan pian.

avajaiset
Katariina Lillqvist näyttelyn avajaisissa 1.10. Karkkilan kirjastossa

 

FESTIVAALIEN ELOKUVANÄYTÖKSET 13.10. KARKKILASALISSA (Anttilankatu 2-4)

03.10.2018 07:58

Animaatioita (Katariina Lillqvist) Liput 5€ klo 11.30
Katariina Lillqvist on kansainvälisesti tunnettu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan rajoja rikkovana animaattorina, joka on tuonut Suomessa nukkeanimaation taiteenlajina suuren yleisön tietoisuuteen. Hänen palkitut animaationsa ovat kauniita ja kantaa ottavia. Ohjaaja on paikalla esittelemässä elokuvat.

Kamarihaikara
Nukkavieru vanhojen kirjojen kauppias saapuu illansuussa kotiinsa, hissin konehuoneeseen, ja löytää pöydältään suunnattoman, humisevan munan.

Tyttö ja sotamies
Vanhaan kansanballadiin pohjautuva runollinen tarina neidosta, joka lähtee etsimään sulhoaan sodan melskeistä. Rakastettu löytyykin sotasairaalasta, jossa viikatemies jo valmistautuu synkkään tehtäväänsä. Lillqvist sai elokuvasta Hopeisen karhun Berliinin elokuvajuhlilla.

Uralin perhonen
Animaatioballadi tsaarin kenraalin kielletystä rakkaudesta ja kalpeasta kirgiisinuorukaisesta, joka ajautuu Pispalaan keskelle kansalaissotaa.

Radio Dolores
Animaatio kertoo Aaltosen kenkätehtaan elämästä Tampereella 30-luvun lopulla, kun Espanjan sota mullisti monen työläisperheen arjen. Vuokrakasarmin vintillä sijainnut laiton radioasema sai nimekseen Radio Dolores legendaarisen espanjalaisen sotareportteri Dolores Ibarrurin mukaan, ja vaikka sen lähetysaika jäi lyhyeksi, ulottui sen vaikutus vielä kolmeen sukupolveen asti.

Punaiset esiliinat (Seppo Rustanius) Liput 5€ klo 14
Sisällissodan syttyessä 1918 myös naiset liittyivät punakaarteihin. Heitä oli huoltojoukoissa, sairaanhoitajina, vartiointitehtävissä ja aseellisessa toiminnassa. Aseisiin tarttuneet naissotilaat saivat hurjan ja peräänantamattoman maineen. Heitä pelättiin ja vihattiin valkoisella puolella. Sodassa mukana olleet naispunakaartilaiset kertovat tarinansa. Ohjaaja Seppo Rustanius ja musiikin säveltänyt Heikki Valpola esittelevät elokuvan.

AELITA: Queen of Mars Jakov Protazanov Liput 10€ klo 17
Livesäestys: Cleaning Women
Aelita on yksi mykän elokuvan aikakauden unohdettuja helmiä. Marsin kuningattaresta kertova tieteiselokuva tehtiin Neuvostoliitossa jo vuonna 1924, vuosia ennen Fritz Langin Metropolista. Elokuvalla oli valtava budjetti, jonka johdosta elokuvan lavasteet ja Marsiin sijoittuvat joukkokohtaukset sykähdyttävät edelleen.

Futuristista musiikkia takova ja mekkoihin pukeutuva Cleaning Women säestää elokuvan tälle vuosituhannelle. Yhtye (Risto Puurunen (CW01), Timo Kinnunen (CW03), Tero Vänttinen (CW04) ja Jari Laakkonen (miksaus) käyttää itsetehtyjä lyömä-, kieli- ja rytmisoittimia luoden hypnoottisen
säestyksen elokuvan tapahtumille. Cleaning Womenin Aelita-säestys on kuultu mm. Moskovan elokuvamuseossa, Tromssan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Norjassa ja nykytaiteen museossa Laboratorio Arte Alamedassa Mexico Cityssä.

 

Lisäksi on tarjolla Katariina Lillqvistin näyttely Radio Dolores 1.-12.10. (ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-17) Karkkilan kirjastossa.

Kino Iglun elokuvafestivaalit järjestetään yhteistyössä Karkkilan nuorisopalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.
Ennakkoliput: Aito Kulta:


Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

JULISTE_ehdotus15-01-01
Tervetuloa!

Katariina Lillqvistin näyttelyn avajaiset 1.10. klo 17.30 Karkkilan kirjastossa. Tervetuloa!

18.09.2018 09:10

Kino Iglun elokuvafestivaalit käynnistyvät Katariina Lillqvistin näyttelyllä 1.-12.10. (ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-17) Karkkilan kirjastossa. Esillä on kansainvälisesti tunnetun animaattori Lillqvistin installaatio, joka pohjautuu hänen kuunnelmaansa ja animaatioelokuvaan Radio Dolores vuodelta 2016. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Kirjaston (elämyspolku) kanssa.

Radio Dolores kertoo Aaltosen kenkätehtaan elämästä Tampereella 30-luvun lopulla, kun Espanjan sota mullisti monen työläisperheen arjen. Vuokrakasarmin vintillä sijainnut laiton radioasema sai nimekseen Radio Dolores legendaarisen espanjalaisen sotareportteri Dolores Ibarrurin mukaan, ja vaikka sen lähetysaika jäi lyhyeksi, ulottui sen vaikutus vielä kolmeen sukupolveen asti.

Katariina Lillqvist tunnetaan rajoja rikkovana taiteilijana, joka on tuonut Suomessa nukkeanimaation taiteenlajina suuren yleisön tietoisuuteen. Hänen animaatioitaan ovat mm. Kamarihaikara, Tyttö ja sotamies, Uralin perhonen ja Radio Dolores, jotka nähdään Kino Iglun festivaalien varsinaisena elokuvapäivänä 13.10. Karkkilasalissa. 

 (Festivaalien elokuvanäytöksiin 13.10. saa ennakkolippuja näyttelyn avajaisissa ja Aito Kullasta.) 

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

kutsu-01
Tervetuloa!

Ennakkolippuja saatavilla Aito Kullasta (Karkkila)

17.08.2018 11:04
JULISTE_ehdotus15-01-01
Ennakkolippujen myynti on alkanut.

KINO IGLUN ELOKUVAFESTARIT 1.-13.10.2018

14.06.2018 14:17

Elokuvakerho Kino Iglu järjestää elokuvafestarit 1.-13.10. Karkkilassa. Toisen kerran järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla kansainvälisesti menestyneen animaattorin Katariina Lillqvistin näyttely ja tarinatyöpaja Karkkilan kirjastossa. Lillqvistin festivaaliosuus perustuu hänen tekemäänsä animaatioon ja kuunnelmaan Radio Dolores ja on suunnattu kirjaston nuorten elokuvaviikon ja elämyspolun hengessä yhteiskoulun oppilaille.

Näyttely ja animaatiot ovat myös yleisön nähtävissä.

Festivaalien elokuvatarjonta on keskitetty lauantaille 13.10. Karkkilasaliin, missä esitetään Katariina Lillqvistin animaatiosarjan lisäksi Seppo Rustaniuksen Punaiset esiliinat ja Jakov Protazanovin mykkäelokuva Aelita: Queen of Mars. Mykkäelokuvan tulee säestämään suomalainen Cleaning Women. Yhtye tunnetaan sähköisesti vahvistetuilla kodinkoneilla soitetusta musiikistaan ja livesäestyksistään Sodankylän elokuvajuhlilla, Mexico Cityssa ja Tromssan elokuvajuhlilla.

Elokuvanäytöksissä on tuttuun tapaan esittelijävieraita ja myös yllätysnäytökset ovat mahdollisia. Festivaali järjestetään yhteistyössä Karkkilan nuorisopalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Festivaalien aikataulut julkistetaan elokuussa.

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

 leffajulkka21-01-s
Festarijuliste

Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto myönsi Elokuvakerho Kino Iglulle avustusta 5000 euroa

08.06.2018 11:43

Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto myönsi Elokuvakerho Kino Iglulle avustusta 5000 euroa. Kiitos! Järjestämme elokuvafestivaalit 1.-13.10.2018 Karkkilassa.

Uudenmaan maakuntarahasto LOGO

Kino Iglun näytöksiin voi saada lippuja Kaikukortille

06.06.2018 13:43

 

Kino Iglun näytöksiin voi saada lippuja Kaikukortille. Kysy Kaikukortista Karkkilan kaupungin etsivästä nuorisotyöstä tai Karviaisen palvelupisteistä.

 

 

kaikukortti_logo

 

Kino Iglun kevätkausi päättyi Calamari Unionilla

21.05.2018 16:55

Kino Iglun vuoden 2018 kevätkausi päättyi lauantaina 19.5. Aki Kaurismäen Calamari Unionilla. Kino Iglun mokkapalojen myyntijohtajanakin tunnetun akateemikko Kaurismäen kanssa elokuvaa saapuivat esittelemään siinä esiintyvät Mato Valtonen ja Sakari Kuosmanen. Heidän lisäkseen vaelsi muutama Frank ja 140 katsojaa armottomasta keväthelteestä huolimatta elokuvan Eldoradoon, Karkkilaan.

Esittelijäkolmikko alusti elokuvaa käymällä läpi sen syntyhistoriaa ja merkitystä omalle elämälleen. Vuodesta 1985 on totisesti kulunut aikaa ja nyt, vuosikymmenten jälkeen, Calamari Union on osoittanut merkityksensä ja vaikuttavuutensa. Tästä esimerkkinä elokuvan jälkeen pidetyssä kyselytilaisuudessa paikalle saapuneet Frankit – Martela, Mäntymäki , Ranta ja Leppänen – jotka olivat päätyneet Calamarin Unionin johdosta pohtimaan minuutensa syvimpiä kysymyksiä ja vaihtamaan etunimensä elokuvan hengessä  Frankiksi. Tätä tuskin osattiin elokuvaa tehdessä odottaa.

Esittelyn ja elokuvan lisäksi näytöksessä kuultiin myös Sakari Kuosmasen ja Mato Valtosen musisointia.  Rakkauden haudalla, Pariisi ja Suuret setelit sekä muusikoiden yhteisesitys,  Kuka mitä häh? sai yleisön herkistymään ja hyvälle tuulelle.

Kino Iglun toiminta jatkuu syksyllä.

2_6
Esittelijät ja Frankit

 

Aki Kaurismäki, Sakari Kuosmanen ja Mato Valtonen esittelevät kevätkauden päätöselokuvan Kino Iglussa!

02.05.2018 09:14

Aurinkolasit kannattaa kaivaa esiin, sillä Kino Iglun kevätkausi päättyy häikäisevästi Aki Kaurismäen elokuvaan Calamari Union (1985). Elokuva on tarina kuudestatoista miehestä, kaikki nimeltään Frank lukuun ottamatta yhtä Pekkaa, jotka yrittävät päästä Kalliosta Eiraan. Monet heistä sortuvat matkalla, mutta pääseekö kukaan lopulta perille? Vai onko Eira vain tuntematon unelma, kuten Ithaka oli Odysseukselle. Joka tapauksessa Frankit käyttävät aurinkolaseja.

Filmiltä näytettävän elokuvan tulevat esittelemään Kino Iglun kevätperinteiden mukaisesti ohjaaja Aki Kaurismäki ja kaksi Frankiä eli Sakari Kuosmanen ja Mato Valtonen. Aki Kaurismäki on vuoden aikana niittänyt mainetta uusimman elokuvansa Toivon tuolla puolen kanssa. Akateemikko Kaurismäki on palkittu myös elämäntyöstään arvostetulla Medalla de Oro -kunniapalkinnolla. Elokuvantekijöistä palkinnon ovat aiemmin saaneet sellaiset legendat kuin Luis Buñuel, Manoel de Oliveira ja Michael Haneke. Palkinnon myöntää vuonna 1880 perustettu Círculo de Bellas Artes de Madrid, joka on Espanjan arvostetuimpiin kuuluva yksityinen taideorganisaatio.

Sakari Kuosmanen ja Mato Valtonen tunnetaan useista rooleistaan Aki Kaurismäen elokuvissa sekä laulajina ja muusikkoina yhtyeistä Leningrad Cowboys ja Sleepy Sleepers.

Kino Iglun elokuvaesitys lauantaina 19.5. klo 16 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4) Liput: 9 euroa

Ennakkoliput: Aito Kulta (Tammelantie 8, Karkkila). Lippuvaraukset: www.kinoiglu.fi

kino_iglu_2018_Calamari Union_juliste uusi Testitesti
Calamari Union

 

0 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 -