Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Calamari Union

ajankohtana 19.05.2018 16:00 paikassa Karkkilasali

Calamari Union (1985) on Aki Kaurismäen ohjaama elokuva kuudestatoista miehestä, kaikki nimeltään Frank lukuun ottamatta yhtä Pekkaa, jotka lähtevät Kallion ahtailta asuinsijoilta vihreään ja meren hyväilemään Eiraan, paratiisiin ja luvattuun maahan, josta he ovat kuulleet isovanhemmiltaan. Monet heistä sortuvat matkalla, traagiset yksityiskohdat selviävät elokuvasta. Pääseekö kukaan heistä lopulta perille?

Kaurismäen elokuva asettaa kyseenalaiseksi monia perusasioita, joiden varassa yhteiskuntamme pyörii: työn ja kunnollisuuden protestanttisen moraalin, kaupan ja pankkien vallan, avioliiton, rakkauden ja ajatusten sovinnaissäännöt. Onko nykyinen elämämme pelkkää naurettavaa pilaa? Onko olemassa eldoradoa, missä jokainen meistä voi olla lottovoittaja? Minne me kaikki oman elämämme Odysseukset lopulta päädymme? Sisäiseen vapauteen? Vai tuijottamaan itse veistettyä seinäkelloa ja odottamaan kuolemaa?

"Ithakaa ei ole, Ithaka on sydämen kaipaus ja mielen ikävä. Ithaka on se koskaan toteutumaton unelma, joka pakottaa meidät purjehtimaan elämän rannatonta merta."

Frankeja näyttelevät Timo Eränkö, Kari Heiskanen, Asmo Hurula, Sakke Järvenpää, Sakari Kuosmanen, Mikko Mattila, Pate Mustajärvi, Pirkka-Pekka Petelius, Matti Pellonpää, Martti Syrjä, Pantse Syrjä, Pertti Sveholm, Mato Valtonen, Puntti Valtonen ja Kari Väänänen. Pekkaa esittää Markku Toikka.

Kino Iglussa elokuva esitetään 35-milliseltä kopiolta. Esittelijät AKI KAURISMÄKI, MATO VALTONEN ja SAKARI KUOSMANEN.

ENNAKKOLIPUT: AITOKULTA

Liput: 9 euroa

Varaa lippuja

Vapaita paikkoja: 65
Varaajan koko nimi:

Varattavien lippujen määrä:

Tarkistuskysymys

Onko Kino Iglu elokuvakerho? (Kyllä vai ei)