Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Kohtalo

ajankohtana 24.03.2018 16:00 paikassa Karkkilasali

Arabimaailman suuri elokuvaohjaaja egyptiläinen Youssef Chahine julkaisi Kohtalon vuonna 1997. Se on historiallinen elokuva, eräänlainen muistelo Chahinen lapsuudenkokemuksista Aleksandriassa, jossa muslimit, kristityt ja juutalaiset elivät sovussa keskenään.

Elokuvan päähenkilö on filosofi ja tuomari Averroës (1126-98), jolla oli keskeinen rooli antiikin Kreikan henkisen perinnön välittämisessä länsimaille. Yksi hänen tärkeimpiä pyrkimyksiään oli löytää yhteys Aristoteleen ja Koraanin välillä. Avarakatseisuudesta ja suvaitsevaisuudesta oli huutavaa pulaa tuohonkin maailmanaikaan.

Averroës joutui kuitenkin oman aikansa fanaatikkojen ja poliittisten opportunistien uhriksi ja monet hänen kirjoituksistaan ja kommentaareistaan päätyivät rovioille. Tästä on kysymys myös elokuvassa Kohtalo.

Kohtalo on synkästä ja edelleen ajankohtaisesta aiheestaan huolimatta optimistinen ja elämänuskoinen elokuva. Tanssi ja laulu ovat tärkeimmät aseet fundamentalismin ja suvaitsemattomuuden vastaisessa taistelussa. Miten nuoret miehet saadaan pois ääriryhmien hypnoottisesta otteesta?

Myös rakkauden ja runouden voima ovat vastapainoa sille volyymille, jolla valtaa pitävät pyrkivät kahlitsemaan ihmisten ajattelua. Aina löytyy joku joka haluaa salakuljettaa tuhottavaksi tuomitun runokirjan turvaan rajan toiselle puolelle. Tämä lienee mahdollista myös internetin ja kaiken maailman pilvipalvelujen aikakautena.

Elokuva kestää 135 minuuttia. K12.

Kino Iglussa elokuva esitetään 35-milliseltä filmiltä.

Liput: 5 euroa

Varaa lippuja

Vapaita paikkoja: 100
Varaajan koko nimi:

Varattavien lippujen määrä:

Tarkistuskysymys

Onko Kino Iglu elokuvakerho? (Kyllä vai ei)