Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Uutiset

Markku Pölönen esittelee uutuuselokuvansa Kino Iglussa!

05.02.2019 08:20

Kino Iglun esitykset jatkuvat Markku Pölösen elokuvalla Oma maa. Se on kuvaus sodanjälkeisin sukupolvesta, joka rakensi maamme uudelleen sodan raunioille. Se on myös turvattuun elämään tottuneen Annin ja jatkosodassa läpiammutun Veikon rakkaustarina.

”Oma maa on elokuva, jonka kehyksenä on seitsemän vuoden ajanjakso sodan loppumisesta olympiavuoteen 1952. Työn ja unelmien aika, jolloin kansa ravisti sodan kauhut harteiltaan. ”Tee siitä meille elokuva!”. Niin minua on kannustettu vuosikymmenestä toiseen. Nyt minä olen sen tehnyt,” Markku Pölönen on todennut ohjaamastaan elokuvasta.

Vuonna 2018 valmistuneen elokuvan pääosissa ovat Oona Airola, Konsta Laakso, Antti Virmavirta ja Hannu-Pekka Björkman. Kesto 108 minuuttia. Ikäraja 7.

Markku Pölönen saapuu Kino Igluun esittelemään elokuvansa.

Elokuvakerho Kino Iglun näytös la 23.2. klo 16 Karkkilasalissa. Liput 10€.

Ennakkoliput: Aito Kulta.

www.kinoiglu.fi

HUOM! Lisäksi esitetään klo 13.30 Risto Räppääjä ja pullisteli (Kinotour.fi)

OmaMaa_vaakas
Oma maa

Kevätkausi pistettiin käyntiin hiihtäen ja karkkilalaisten ohjaajien elokuvilla!

05.02.2019 07:55

Kino Iglun kevätkausi 2019 käynnistyi Karkkilassa asuvien ohjaajien elokuvilla Tiikeri ja Tyhjiö. Tiikeri on lyhytelokuva, jossa laitetaan ohjaajan ja käsikirjoittaja Mikko Myllylahden mielestä ”idyllinen suomikuva uusiksi”. Onhan elokuva melko tragikoominen kuvaus yhden suomalaisen perheen kompleksisesta yhteiselosta, joka on sidottu umpisolmuun väkivallalla ja katumuksella kiristämisellä sekä liiallisen alkoholinkäytön lieveilmiöillä. Pelastusrenkaana perin suomalaiselle ahdistukselle on uusi nuori sukupolvi, joka eläinhamoissaan pyrkii eroon vääristyneistä kuvista aviopuolisona ja miehenä olemisesta.


Aleksi Salmenperän elokuva Tyhjiö on ehdolla viidessä Jussi-kategoriassa, eikä ihme, sillä se on sekä viiltävä että riemukas kuvaus taitelijapariskunnan rimpuilusta uran ja perhe-elämän kivuliaassa symbioosissa. Kirjailija Eero, jota näyttelee vakuuttavasti Tommi Korpela, ei saa kirjoitettua romaaniaan. Tähän ongelmaan tulee pommin lailla yllättävä ratkaisu menestyneen kollegan taholta. Pihla (huikea Laura Birn) on taas näyttelijä kansainvälisen läpimurron kynnyksellä, mutta yllättäen syntyvä lapsi ja näätämäisesti käyttäytyvä kirjailijapuoliso tuovat omat esteensä uran luomisen muutenkin tuskallisessa prosessissa.


Tyhjiö tehtiin lähes nollabudjetilla ja talkoovoimin, mikä näkyy elokuvassa tuoreutena ja vakuuttavana kokonaisuutena, joka pysyy kasassa mosaiikkisesta tekoprosessista huolimatta. Esittelijävieraana olleen näyttelijä Tommi Korpelan mielestä elokuvan tekeminen ilman suuren koneiston aiheuttamia paineita oli vapauttavaa ja taiteellisesti tyydyttävää. Välillä ei edes muistanut, että ollaan tekemässä elokuvaa vuosia kestäneen prosessin aikana.


Ohjaaja Salmenperä kertoi halunneensa tehdä elokuvan siihen tuskaan, jota toi perinteisillä tuotantotavoilla suunnitellun elokuvan peruuntuminen. Salmenperä on saanut Tyhjiöön eturivin näyttelijöitä, mikä kertoo ohjaajan arvostuksesta elokuvan ammattilaisen keskuudessa. Ohjaajan omakohtaiset kokemukset taiteen tekemisen riemuista ja kolhuista antavat substanssinsa elokuvan huumorille ja totuudenmukaisuudellekin.


Näytöksen vieraista Korpela ja Salmenperä kävivät hiihtämässä Toivikkeen laduilla ja esittelypuheenvuoro oli täpärällä Karkkilan metsiin eksymisen vuoksi. ”Hiihtävän Kino Iglun” puheenjohtaja Mika Lätti tarjosi elokuvaperheelle kahvit ja mokkapalat syntymäpäivänsä kunniaksi.


Lisäksi yhteistyökumppani Kinotour näytti lapsille elokuvan Onneli, Anneli ja nukutuskello.

1_7
Mikko Myllylahti
2_8
Tommi Korpela ja Aleksi Salmenperä

 

Kino Iglun kevätkausi käyntiin karkkilalaisohjaajien elokuvilla

13.12.2018 10:05

Elokuvakerho Kino Iglun näytökset jatkuvat karkkilalaisten ohjaajien elokuvilla Tyhjiö (Aleksi Salmenperä) ja Tiikeri (Mikko Myllylahti). Esitys on lauantaina 26.1. klo 16 Karkkilasalissa. Ohjaajien lisäksi esittelijävieraaksi saapuu näyttelijä Tommi Korpela.

Näytös järjestetään yhteistyössä Kinotourin, Ruukinpajan ja Werstaan nuorten kanssa.

 

Liput 10€. Kausikortit ja ennakkoliput ovat saatavilla Karkkilan Aito Kullasta.

Tiedustelut: Mika/040-834 87 99/ www.kinoiglu.fi

 

Tyhjiö (K12, 97 min)

Aleksi Salmenperän (mm. Jättiläinen 2016, Häiriötekijä 2015) on kipeällä tavalla riemukas elokuva onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Se nauraa lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudelle sekä hetkille, jolloin toinen ei vain tajua.

Eeron (Tommi Korpela) kirjailijanura on tukevassa laskussa ja uuden romaanin kirjoittaminen teettää tuskaa. Hän päätyy erikoisiin ratkaisuihin saattaakseen uransa uudelleen lentoon.

Pihla (Laura Birn) on kunnianhimoinen näyttelijä kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Hän päättää sovittaa yhteen näyttelijäntyön ja uuden roolinsa tuoreena äitinä. Mutta mahtuvatko suuret suunnitelmat samaan suhteeseen? Eero ja Pihla etsivät tahoillaan vastauksia muun muassa Inarista, Havannasta ja Hollywoodista.

 

Tiikeri (10 min.)

Mikko Myllylahden lyhytelokuva sai ensi-iltansa Cannesissa Semaine de la critiquen ohjelmistossa. Myllylahti oli toinen Hymyilevä mies -elokuvan käsikirjoittajista, joten paluu Cannesin punaisille matoille oli luonteva. Niin kuin myös Kino Igluun, sillä Hymyilevän miehen näytös vuonna 2016 oli loppuunmyyty.

Tyhjiö

Kevätkauden 2019 ohjelmisto on julkaistu

29.11.2018 12:29

Kausikortteja ja ennakkolippuja kahteen ensimmäiseen näytökseen voi ostaa joulupukin konttiin Aito Kullasta (Karkkila).

T-paitoja ja pipoja saa Karkkilan etsivän nuorisotyön toimistosta (Valtatie 26, Karkkila). Tiedustelut Mika Lätti (044 467 5442).

T-paita ja pipo kymmenen euroa kappaleelta.

Lue kevätohjelmistosta tarkemmin tästä.

juliste_2019 stand-01s
Kausi 2019

 

Kiitokset festivaaleille osallistuneille!

26.10.2018 10:30

Kino Iglun järjesti elokuvafestivaalit 1.-13.10. yhteistyössä Karkkilan nuoriso – ja kulttuuripalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia tuki Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto. Kino Iglu kiittää tapahtuman katsojia, järjestäjiä, esiintyjiä ja yhteistyötahoja.

Galleriasta voit katsoa valokuvia ja videoita tapahtumasta.

Kino Iglun elokuvanäytökset jatkuvat tammikuussa. Ohjelmisto julkaistaan pian.

avajaiset
Katariina Lillqvist näyttelyn avajaisissa 1.10. Karkkilan kirjastossa

 

FESTIVAALIEN ELOKUVANÄYTÖKSET 13.10. KARKKILASALISSA (Anttilankatu 2-4)

03.10.2018 07:58

Animaatioita (Katariina Lillqvist) Liput 5€ klo 11.30
Katariina Lillqvist on kansainvälisesti tunnettu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan rajoja rikkovana animaattorina, joka on tuonut Suomessa nukkeanimaation taiteenlajina suuren yleisön tietoisuuteen. Hänen palkitut animaationsa ovat kauniita ja kantaa ottavia. Ohjaaja on paikalla esittelemässä elokuvat.

Kamarihaikara
Nukkavieru vanhojen kirjojen kauppias saapuu illansuussa kotiinsa, hissin konehuoneeseen, ja löytää pöydältään suunnattoman, humisevan munan.

Tyttö ja sotamies
Vanhaan kansanballadiin pohjautuva runollinen tarina neidosta, joka lähtee etsimään sulhoaan sodan melskeistä. Rakastettu löytyykin sotasairaalasta, jossa viikatemies jo valmistautuu synkkään tehtäväänsä. Lillqvist sai elokuvasta Hopeisen karhun Berliinin elokuvajuhlilla.

Uralin perhonen
Animaatioballadi tsaarin kenraalin kielletystä rakkaudesta ja kalpeasta kirgiisinuorukaisesta, joka ajautuu Pispalaan keskelle kansalaissotaa.

Radio Dolores
Animaatio kertoo Aaltosen kenkätehtaan elämästä Tampereella 30-luvun lopulla, kun Espanjan sota mullisti monen työläisperheen arjen. Vuokrakasarmin vintillä sijainnut laiton radioasema sai nimekseen Radio Dolores legendaarisen espanjalaisen sotareportteri Dolores Ibarrurin mukaan, ja vaikka sen lähetysaika jäi lyhyeksi, ulottui sen vaikutus vielä kolmeen sukupolveen asti.

Punaiset esiliinat (Seppo Rustanius) Liput 5€ klo 14
Sisällissodan syttyessä 1918 myös naiset liittyivät punakaarteihin. Heitä oli huoltojoukoissa, sairaanhoitajina, vartiointitehtävissä ja aseellisessa toiminnassa. Aseisiin tarttuneet naissotilaat saivat hurjan ja peräänantamattoman maineen. Heitä pelättiin ja vihattiin valkoisella puolella. Sodassa mukana olleet naispunakaartilaiset kertovat tarinansa. Ohjaaja Seppo Rustanius ja musiikin säveltänyt Heikki Valpola esittelevät elokuvan.

AELITA: Queen of Mars Jakov Protazanov Liput 10€ klo 17
Livesäestys: Cleaning Women
Aelita on yksi mykän elokuvan aikakauden unohdettuja helmiä. Marsin kuningattaresta kertova tieteiselokuva tehtiin Neuvostoliitossa jo vuonna 1924, vuosia ennen Fritz Langin Metropolista. Elokuvalla oli valtava budjetti, jonka johdosta elokuvan lavasteet ja Marsiin sijoittuvat joukkokohtaukset sykähdyttävät edelleen.

Futuristista musiikkia takova ja mekkoihin pukeutuva Cleaning Women säestää elokuvan tälle vuosituhannelle. Yhtye (Risto Puurunen (CW01), Timo Kinnunen (CW03), Tero Vänttinen (CW04) ja Jari Laakkonen (miksaus) käyttää itsetehtyjä lyömä-, kieli- ja rytmisoittimia luoden hypnoottisen
säestyksen elokuvan tapahtumille. Cleaning Womenin Aelita-säestys on kuultu mm. Moskovan elokuvamuseossa, Tromssan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Norjassa ja nykytaiteen museossa Laboratorio Arte Alamedassa Mexico Cityssä.

 

Lisäksi on tarjolla Katariina Lillqvistin näyttely Radio Dolores 1.-12.10. (ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-17) Karkkilan kirjastossa.

Kino Iglun elokuvafestivaalit järjestetään yhteistyössä Karkkilan nuorisopalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.
Ennakkoliput: Aito Kulta:


Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

JULISTE_ehdotus15-01-01
Tervetuloa!

Katariina Lillqvistin näyttelyn avajaiset 1.10. klo 17.30 Karkkilan kirjastossa. Tervetuloa!

18.09.2018 09:10

Kino Iglun elokuvafestivaalit käynnistyvät Katariina Lillqvistin näyttelyllä 1.-12.10. (ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-17) Karkkilan kirjastossa. Esillä on kansainvälisesti tunnetun animaattori Lillqvistin installaatio, joka pohjautuu hänen kuunnelmaansa ja animaatioelokuvaan Radio Dolores vuodelta 2016. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Kirjaston (elämyspolku) kanssa.

Radio Dolores kertoo Aaltosen kenkätehtaan elämästä Tampereella 30-luvun lopulla, kun Espanjan sota mullisti monen työläisperheen arjen. Vuokrakasarmin vintillä sijainnut laiton radioasema sai nimekseen Radio Dolores legendaarisen espanjalaisen sotareportteri Dolores Ibarrurin mukaan, ja vaikka sen lähetysaika jäi lyhyeksi, ulottui sen vaikutus vielä kolmeen sukupolveen asti.

Katariina Lillqvist tunnetaan rajoja rikkovana taiteilijana, joka on tuonut Suomessa nukkeanimaation taiteenlajina suuren yleisön tietoisuuteen. Hänen animaatioitaan ovat mm. Kamarihaikara, Tyttö ja sotamies, Uralin perhonen ja Radio Dolores, jotka nähdään Kino Iglun festivaalien varsinaisena elokuvapäivänä 13.10. Karkkilasalissa. 

 (Festivaalien elokuvanäytöksiin 13.10. saa ennakkolippuja näyttelyn avajaisissa ja Aito Kullasta.) 

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

kutsu-01
Tervetuloa!

Ennakkolippuja saatavilla Aito Kullasta (Karkkila)

17.08.2018 11:04
JULISTE_ehdotus15-01-01
Ennakkolippujen myynti on alkanut.

KINO IGLUN ELOKUVAFESTARIT 1.-13.10.2018

14.06.2018 14:17

Elokuvakerho Kino Iglu järjestää elokuvafestarit 1.-13.10. Karkkilassa. Toisen kerran järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla kansainvälisesti menestyneen animaattorin Katariina Lillqvistin näyttely ja tarinatyöpaja Karkkilan kirjastossa. Lillqvistin festivaaliosuus perustuu hänen tekemäänsä animaatioon ja kuunnelmaan Radio Dolores ja on suunnattu kirjaston nuorten elokuvaviikon ja elämyspolun hengessä yhteiskoulun oppilaille.

Näyttely ja animaatiot ovat myös yleisön nähtävissä.

Festivaalien elokuvatarjonta on keskitetty lauantaille 13.10. Karkkilasaliin, missä esitetään Katariina Lillqvistin animaatiosarjan lisäksi Seppo Rustaniuksen Punaiset esiliinat ja Jakov Protazanovin mykkäelokuva Aelita: Queen of Mars. Mykkäelokuvan tulee säestämään suomalainen Cleaning Women. Yhtye tunnetaan sähköisesti vahvistetuilla kodinkoneilla soitetusta musiikistaan ja livesäestyksistään Sodankylän elokuvajuhlilla, Mexico Cityssa ja Tromssan elokuvajuhlilla.

Elokuvanäytöksissä on tuttuun tapaan esittelijävieraita ja myös yllätysnäytökset ovat mahdollisia. Festivaali järjestetään yhteistyössä Karkkilan nuorisopalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Festivaalien aikataulut julkistetaan elokuussa.

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

 leffajulkka21-01-s
Festarijuliste

Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto myönsi Elokuvakerho Kino Iglulle avustusta 5000 euroa

08.06.2018 11:43

Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto myönsi Elokuvakerho Kino Iglulle avustusta 5000 euroa. Kiitos! Järjestämme elokuvafestivaalit 1.-13.10.2018 Karkkilassa.

Uudenmaan maakuntarahasto LOGO

0 - 1 - 2 - 3 -