Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Uutiset

Drive in-elokuvanäytökset olivat menestys!

14.12.2020 11:16

Karkkilassa järjestettiin lauantaina 28.11. todennäköisesti kaupungin historian ensimmäiset drive in-elokuvanäytökset. Koronaturvallisessa tapahtumassa pystytettiin valkokangas Karkkilan torille ja sille heijastettiin uutuuselokuvat Risto Räppääjä ja väärä Vincent (Maria Sid), Tove (Zaida Bergroth) ja Ensilumi (Hamy Ramezan).

Koronatalven pimeyteen valoa tuonut elokuvatapahtuma oli kaikenpuolinen menestys. Kahdessa ensimmäisessä näytöksessä paikalla oli maksimimäärä 50 autoa ja viimeistäkin näytöstä katsottiin kolmestakymmenestä autosta. Yleisö viihtyi ja tämän kaltaisia tapahtumia toivottiin lisää!

Esittelijävieraaksi oli Karkkilaan saapunut Tove elokuvan pirskahteleva ja valovoimainen pääosanäyttelijä Alma Pöysti. Kiitokset Almalle sydämellisestä esittelystä ja Karkkila-visiitistä!

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Elokuvakerho Kino Iglu, Karkkilan kaupunki (elämyspolku) ja MLL Karkkila. Hienoa! Kiitokset Mari Rautiaiselle ja Markku Korhoselle sekä Werstaan ja Ruukinpajan nuorille työpanoksesta. Ja tietysti Kinotourille hyvin toimineesta tekniikasta.

Elokuvakerho Kino Iglu jatkaa elokuvanäytösten järjestämistä koronatilanteen hellitettyä. Tapahtumista tiedotetaan loppukeväästä 2021.

5s
 
 
 

Drive-in elokuvanäytöksiä Karkkilan torilla lauantaina 28.11.

13.11.2020 12:00
igluDriveInSome
 

 

Kino Iglun talkookeikka Sodankylään vaihtui virtuaalifestivaaliksi

08.06.2020 10:18

Elokuvakerho Kino Iglusta piti tänäkin vuonna lähteä talkoolaisia Sodankylän elokuvajuhlille, mutta tapahtuman luonne vaihtui koronaepidemia takia. Nyt ei matkustetakaan paikanpäälle, vaan SODANKYLÄ IKUISESTI -festivaaliin osallistutaan virtuaalisesti 10.–14. kesäkuuta. Luvassa on yli 50 elokuvaa, ikimuistoisia aamukeskusteluja tekijävierailta, tuoreita haastatteluja ajankohtaisilta tekijöiltä sekä Sodankylästä tuttuja huippuhetkiä Ville Virtasen luotsaamasta Leffaraadista keskustelutilaisuuksiin ja karaokenäytökseen.

Festivaali tapahtuu siis verkossa. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, internetyhteyden ja maksukortin. Katselualusta linkitetään festivaalin kotisivuille (msfilmfestival.fi) maanantaina 8.6.Myös sarjalippujen ja näytöskohtaisten lippujen myynti alkaa 8.6. ja ohjelmiston voi ottaa haltuun festarikatalogin avulla osoitteessa https://msfilmfestival.fi/uutiset/festivaalikatalogi/

Kino Iglua ja Karkkilaa edustavat festivaaleilla Heikki Kujanpää panelistina ja Aki Kaurismäki elokuvineen.

Sodankylä ikuisesti

Kevään näytökset peruttu koronan vuoksi

17.03.2020 07:39

Elokuvakerho Kino Iglun kevään näytökset peruttu koronan vuoksi.

Kausikortit käytössä tulevissa elokuvatapahtumissa!

 

 

Seksikäs-Suklaa esitteli Spike Leen BlackKklansmanin 29.2.

17.03.2020 07:34

Muusikko ja mediapersoona Viktor Konssi A.K.A. Seksikäs-Suklaa vieraili 29.2. Kino Iglussa ja esitteli Spike Leen elokuvan Black KkKlansman.

Seksikäs-Suklaa

 

Tubettaja ja artisti SEKSIKÄS-SUKLAA esittelee Spike Leen elokuvan Kino Iglussa!

22.02.2020 10:31

Elokuvakerho KIno Iglun näytökset jatkuvat 29.02.16:00 Karkkilasalissa. Tällä kertaa esitetään Spike Leen ohjaama draamakomedia BlackKkKlansman. Kantaa ottava elokuva kertoo afroamerikkalaisesta etsivästä Ron Stallworthista (John David Washington), joka soluttautuu rasistiseen Ku Klux Klan-salaseuraan. Elokuvassa kuvataan kuitenkin varsin realistisesti 1970-luvun yhteiskunnallisia ja tasa-arvoon liittyviä jännitteitä Yhdysvalloissa.

Elokuvassa näyttelevät mm. Patersonistakin tuttu Adam Driver ja suomalainen Jasper Pääkkönen, joka vetää vakuuttavan roolisuorituksen yhtenä elokuvan avainhenkilöistä eli Felix Kendricksonina. Tämä roolisuoritus on Pääkkösen merkittävin Hollywoodissa tähän mennessä ja on tehnyt hänestä jo tutun naaman Oscar-gaalaa myöten. BlacKkKlansman sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla vuonna, mistä tuli arvostettu Grand Prix-palkinto. Lisäksi elokuva sai 6 Oscar-ehdokkuutta ja 4 Golden Globe-ehdokkuutta.

Elokuvan saapuu esittelemään Kino Igluun suomalainen mediapersoona, tubettaja ja artisti Seksikäs-suklaa. Oikealta nimeltään Luyeye Konssi tuli tunnetuksi lyhyistä humoristisista videoistaan sosiaalisessa mediassa. Hän on myös parodioinut muiden artistien kappaleita, kuten Cheekin ”Timantit on ikuisia, josta tuli ”Somalit on ikuisia”. Konssi eli Seksikäs-Suklaa on esiintynyt pienessä roolissa Salatuissa elämissä ja valmistelee tällä hetkellä bändinsä Lähiöbotoxin kanssa ensimmäistä pitkäsoittolevyään.

Ennakkolippuja (9 €) Kino Iglun näytökseen saa Karkkilan Aito Kullasta ja näytöksestä tällä kertaa myös pankkikortilla. Elokuvanäytös järjestetään yhteistyössä Kinotourin kanssa.

Lisätietoja: www.kinoiglu.fi ja facebook Kino Iglu

blacKkKlansman_juliste
BlackKkKlansman

 

Anni Sinnemäki vieraili Kino Iglussa!

22.02.2020 10:25

Elokuvakerho Kino Iglun kevätkausi starttasi 25.1. Jim Jarmuschin elokuvalla Paterson. Tämän runollisen elokuvan esitteli Ultra Bran sanoittajana ja Helsingin kaupungin apulaispormestarina tunnettu Anni Sinnemäki. Itsekin runoilija Sinnemäki kertoi olevansa Jim Jarmusch-fani jo nuoruudesta lähtien ja etenkin amerikkalaisohjaan Down by Law oli hänelle tärkeä elokuva 80-luvulla. Sinnemäki ei paljastanut katsojille liikaa elokuvan tapahtumista, vaan keskittyi esittelyssään sen yhteiskunnalliseen kerrontaan.

Elokuvan päähenkilö runoilija Paterson työskentelee bussikuskina ja siksi ekologisen joukkoliikenteen käyttö onkin tärkeässä roolissa elokuvan kuvakerronnassa. Elokuvan kaupungissa nimeltä Paterson bussien asiakkaita ovat etniset vähemmistöt ja amerikkalainen keskiluokka, johon kuuluvat tavalliset amerikkalaiset työskentelevät päähenkilö Patersonin tavoin glooriaa vailla olevissa ja pienipalkkaisissa ammateissa. Ihmiset vaikuttavat silti onnellisilta ja oman arvonsa tuntevilta ihmisiltä. Elokuvan pääosassa on kuitenkin runous, joka rakentuu myös arkisista havainnoista ja hetkien kauneudesta kaupungissa nimeltä Paterson. Samannimisen runokirjan on muuten ihan oikeastikin kirjoittanut amerikkalaisen runouden kivijalka Williams Carlos Williams.

01_1
Anni Sinnemäki

Anni Sinnemäki esittelijävieraaksi Kino Igluun!

09.01.2020 10:48

Elokuvakerho Kino Iglun näytökset jatkuvat lauantaina 25.1. klo 16 Karkkilasalissa. Kevätkauden avauselokuvana esitetään Jim Jarmuschin Paterson. Se on humoristinen ja kaunis elokuva bussikuskista ja runoilijasta nimeltä Paterson samannimisestä kaupungista. Patersonin elämä on täynnä rutiineja ja havaintoja kaupungista ja sen ihmisistä. Runoilijan vaimo Laura on taas impulsiivinen haaveilija ja uusien projektien toteuttaja. Toisiaan tukevalla pariskunnalla on Marvin-koira, joka antaa elokuvalle ratkiriemukkaan panoksensa.

Elokuvan tulee Kino Igluun esittelemään runoilija ja Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Poliitikkonakin menestynyt Sinnemäki tunnetaan mm. sanoituksistaan suositulle Ultra Bra -bändille ja runokirjoistaan Sokeana hetkenä ja Aleksis Kiven Katu.

Elokuvalippuja (9€) ja kausikortteja (30€) voi ostaa ennakkoon Aito Kullasta Karkkilasta. Lisätietoja: www.kinoglu.fi ja facebook Elokuvakerho Kino Iglu

HUOM! Lisäksi esitetään 25.1. Karkkilasalissa Kinotourin elokuvia. Kello 13.30 lastenelokuva FROZEN 2 ja kello 19.15 STAR WARS THE RISE OF SKYWALKER. Tiedustelut: kinotour.fi

Kevään 2020 ohjelmisto julkaistu! Kausikortit myynnissä Aito Kullassa!

02.12.2019 11:54

Kevään 2020 ohjelmisto julkaistu! Kausikortit myynnissä Aito Kullassa!

kausijuliste 2019 A4

 

Kino Iglu vieraili Ykspihlajassa!

29.08.2019 08:44

Kino Iglu osallistui 17.8. Kokkolan KinoJuhlien ennakkotapahtumaan Yksipihlajassa. Näytimme matkaprojektorilla koko Jean Vigon tuotannon ja Kahvila Sahan pihaan pystytettyyn telttaan kertyi sydämellisen tunnelman lisäksi myös yli 60 katsojaa. Ennen elokuvia soitimme gramofonilla ranskalaista musiikkia, sillä onhan 13.- 15.9. järjestettävillä Kokkolan KinoJuhlilla teemamaana juuri Ranska. Kannattaa mennä Kokkolaan! Siellä on hyviä ihmisiä ja laadukasta elokuvatarjontaa!

Kino Iglun näytökset jatkuvat vuoden 2020 puolella. Näytöspäivät ovat 25.1., 29.2., 28.3. ja 18.4. Tarjolla tulee olemaan ainakin yksi uutuuselokuva ja elokuva tietysti myös filmiltä sekä tietysti mielenkiintoisia esittelijävieraita.

IMG-20190818-WA0001
Kokkolan KinoJuhlat

 

0 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 -