Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Uutiset

Kino Iglun talkookeikka Sodankylään vaihtui virtuaalifestivaaliksi

08.06.2020 10:18

Elokuvakerho Kino Iglusta piti tänäkin vuonna lähteä talkoolaisia Sodankylän elokuvajuhlille, mutta tapahtuman luonne vaihtui koronaepidemia takia. Nyt ei matkustetakaan paikanpäälle, vaan SODANKYLÄ IKUISESTI -festivaaliin osallistutaan virtuaalisesti 10.–14. kesäkuuta. Luvassa on yli 50 elokuvaa, ikimuistoisia aamukeskusteluja tekijävierailta, tuoreita haastatteluja ajankohtaisilta tekijöiltä sekä Sodankylästä tuttuja huippuhetkiä Ville Virtasen luotsaamasta Leffaraadista keskustelutilaisuuksiin ja karaokenäytökseen.

Festivaali tapahtuu siis verkossa. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, internetyhteyden ja maksukortin. Katselualusta linkitetään festivaalin kotisivuille (msfilmfestival.fi) maanantaina 8.6.Myös sarjalippujen ja näytöskohtaisten lippujen myynti alkaa 8.6. ja ohjelmiston voi ottaa haltuun festarikatalogin avulla osoitteessa https://msfilmfestival.fi/uutiset/festivaalikatalogi/

Kino Iglua ja Karkkilaa edustavat festivaaleilla Heikki Kujanpää panelistina ja Aki Kaurismäki elokuvineen.

Sodankylä ikuisesti

Kevään näytökset peruttu koronan vuoksi

17.03.2020 07:39

Elokuvakerho Kino Iglun kevään näytökset peruttu koronan vuoksi.

Kausikortit käytössä tulevissa elokuvatapahtumissa!

 

 

Seksikäs-Suklaa esitteli Spike Leen BlackKklansmanin 29.2.

17.03.2020 07:34

Muusikko ja mediapersoona Viktor Konssi A.K.A. Seksikäs-Suklaa vieraili 29.2. Kino Iglussa ja esitteli Spike Leen elokuvan Black KkKlansman.

Seksikäs-Suklaa

 

Tubettaja ja artisti SEKSIKÄS-SUKLAA esittelee Spike Leen elokuvan Kino Iglussa!

22.02.2020 10:31

Elokuvakerho KIno Iglun näytökset jatkuvat 29.02.16:00 Karkkilasalissa. Tällä kertaa esitetään Spike Leen ohjaama draamakomedia BlackKkKlansman. Kantaa ottava elokuva kertoo afroamerikkalaisesta etsivästä Ron Stallworthista (John David Washington), joka soluttautuu rasistiseen Ku Klux Klan-salaseuraan. Elokuvassa kuvataan kuitenkin varsin realistisesti 1970-luvun yhteiskunnallisia ja tasa-arvoon liittyviä jännitteitä Yhdysvalloissa.

Elokuvassa näyttelevät mm. Patersonistakin tuttu Adam Driver ja suomalainen Jasper Pääkkönen, joka vetää vakuuttavan roolisuorituksen yhtenä elokuvan avainhenkilöistä eli Felix Kendricksonina. Tämä roolisuoritus on Pääkkösen merkittävin Hollywoodissa tähän mennessä ja on tehnyt hänestä jo tutun naaman Oscar-gaalaa myöten. BlacKkKlansman sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla vuonna, mistä tuli arvostettu Grand Prix-palkinto. Lisäksi elokuva sai 6 Oscar-ehdokkuutta ja 4 Golden Globe-ehdokkuutta.

Elokuvan saapuu esittelemään Kino Igluun suomalainen mediapersoona, tubettaja ja artisti Seksikäs-suklaa. Oikealta nimeltään Luyeye Konssi tuli tunnetuksi lyhyistä humoristisista videoistaan sosiaalisessa mediassa. Hän on myös parodioinut muiden artistien kappaleita, kuten Cheekin ”Timantit on ikuisia, josta tuli ”Somalit on ikuisia”. Konssi eli Seksikäs-Suklaa on esiintynyt pienessä roolissa Salatuissa elämissä ja valmistelee tällä hetkellä bändinsä Lähiöbotoxin kanssa ensimmäistä pitkäsoittolevyään.

Ennakkolippuja (9 €) Kino Iglun näytökseen saa Karkkilan Aito Kullasta ja näytöksestä tällä kertaa myös pankkikortilla. Elokuvanäytös järjestetään yhteistyössä Kinotourin kanssa.

Lisätietoja: www.kinoiglu.fi ja facebook Kino Iglu

blacKkKlansman_juliste
BlackKkKlansman

 

Anni Sinnemäki vieraili Kino Iglussa!

22.02.2020 10:25

Elokuvakerho Kino Iglun kevätkausi starttasi 25.1. Jim Jarmuschin elokuvalla Paterson. Tämän runollisen elokuvan esitteli Ultra Bran sanoittajana ja Helsingin kaupungin apulaispormestarina tunnettu Anni Sinnemäki. Itsekin runoilija Sinnemäki kertoi olevansa Jim Jarmusch-fani jo nuoruudesta lähtien ja etenkin amerikkalaisohjaan Down by Law oli hänelle tärkeä elokuva 80-luvulla. Sinnemäki ei paljastanut katsojille liikaa elokuvan tapahtumista, vaan keskittyi esittelyssään sen yhteiskunnalliseen kerrontaan.

Elokuvan päähenkilö runoilija Paterson työskentelee bussikuskina ja siksi ekologisen joukkoliikenteen käyttö onkin tärkeässä roolissa elokuvan kuvakerronnassa. Elokuvan kaupungissa nimeltä Paterson bussien asiakkaita ovat etniset vähemmistöt ja amerikkalainen keskiluokka, johon kuuluvat tavalliset amerikkalaiset työskentelevät päähenkilö Patersonin tavoin glooriaa vailla olevissa ja pienipalkkaisissa ammateissa. Ihmiset vaikuttavat silti onnellisilta ja oman arvonsa tuntevilta ihmisiltä. Elokuvan pääosassa on kuitenkin runous, joka rakentuu myös arkisista havainnoista ja hetkien kauneudesta kaupungissa nimeltä Paterson. Samannimisen runokirjan on muuten ihan oikeastikin kirjoittanut amerikkalaisen runouden kivijalka Williams Carlos Williams.

01_1
Anni Sinnemäki

Anni Sinnemäki esittelijävieraaksi Kino Igluun!

09.01.2020 10:48

Elokuvakerho Kino Iglun näytökset jatkuvat lauantaina 25.1. klo 16 Karkkilasalissa. Kevätkauden avauselokuvana esitetään Jim Jarmuschin Paterson. Se on humoristinen ja kaunis elokuva bussikuskista ja runoilijasta nimeltä Paterson samannimisestä kaupungista. Patersonin elämä on täynnä rutiineja ja havaintoja kaupungista ja sen ihmisistä. Runoilijan vaimo Laura on taas impulsiivinen haaveilija ja uusien projektien toteuttaja. Toisiaan tukevalla pariskunnalla on Marvin-koira, joka antaa elokuvalle ratkiriemukkaan panoksensa.

Elokuvan tulee Kino Igluun esittelemään runoilija ja Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Poliitikkonakin menestynyt Sinnemäki tunnetaan mm. sanoituksistaan suositulle Ultra Bra -bändille ja runokirjoistaan Sokeana hetkenä ja Aleksis Kiven Katu.

Elokuvalippuja (9€) ja kausikortteja (30€) voi ostaa ennakkoon Aito Kullasta Karkkilasta. Lisätietoja: www.kinoglu.fi ja facebook Elokuvakerho Kino Iglu

HUOM! Lisäksi esitetään 25.1. Karkkilasalissa Kinotourin elokuvia. Kello 13.30 lastenelokuva FROZEN 2 ja kello 19.15 STAR WARS THE RISE OF SKYWALKER. Tiedustelut: kinotour.fi

Kevään 2020 ohjelmisto julkaistu! Kausikortit myynnissä Aito Kullassa!

02.12.2019 11:54

Kevään 2020 ohjelmisto julkaistu! Kausikortit myynnissä Aito Kullassa!

kausijuliste 2019 A4

 

Kino Iglu vieraili Ykspihlajassa!

29.08.2019 08:44

Kino Iglu osallistui 17.8. Kokkolan KinoJuhlien ennakkotapahtumaan Yksipihlajassa. Näytimme matkaprojektorilla koko Jean Vigon tuotannon ja Kahvila Sahan pihaan pystytettyyn telttaan kertyi sydämellisen tunnelman lisäksi myös yli 60 katsojaa. Ennen elokuvia soitimme gramofonilla ranskalaista musiikkia, sillä onhan 13.- 15.9. järjestettävillä Kokkolan KinoJuhlilla teemamaana juuri Ranska. Kannattaa mennä Kokkolaan! Siellä on hyviä ihmisiä ja laadukasta elokuvatarjontaa!

Kino Iglun näytökset jatkuvat vuoden 2020 puolella. Näytöspäivät ovat 25.1., 29.2., 28.3. ja 18.4. Tarjolla tulee olemaan ainakin yksi uutuuselokuva ja elokuva tietysti myös filmiltä sekä tietysti mielenkiintoisia esittelijävieraita.

IMG-20190818-WA0001
Kokkolan KinoJuhlat

 

Kino Iglu Ykspihlajassa!

28.06.2019 10:22

Kino Iglun henkilökunta virittää matkaprojektorin ja matkustaa 16.- 18.8. Kokkolaan. Osallistumme Kokkolan KinoJuhlien ”etkoille” näyttämällä filmiltä Jean Vigon elokuvia. Tapahtumapaikkana on Kahvila Saha Ykspihlajassa.

Kinojuhlat_logo
Kokkolan KinoJuhlat

 

Kino Iglun kevätkausi päätökseen länkkärin voimin!

16.05.2019 07:57

Kino Iglussa esitettiin Sergio Leonen italowestern Hyvä, pahat ja rumat. Jo klassikon asemaan nousseen ja filmiltä esitetyn elokuvan esitteli Anssi Hynynen, joka on yksi Suomen Länkkäriseuran aktiiveista. Suomen Länkkäriseura vieraili näytöksessä ja järjesti myös aiheeseen liittyvän paneelin ennen elokuvaa Myllytuvassa yhteistyössä Karkkilan Ruukkimuseon kanssa. Paneelissa Anssi Hynynen valisti länkkärikansaa Sergio Leonesta ja hänen elokuvaurastaan, Juri Nummelin lännen teemoista suomalaisessa kirjallisuudessa ja Janne Viitala Tex Willerin sarjakuvamaailmasta.

Ennen Kino Iglun esitystä Anssi Hynynen kertoi, kuinka lännenelokuva on myös eurooppalainen ilmiö, eikä pelkästään Hollywoodin. Lännenelokuvia on tehty Euroopassa mykkäelokuvan kaudelta lähtien. Sergio Leone nosti lännenelokuvan uuteen kukoistukseen, kun Hollywood oli aiheen jo hylännyt. Lännenelokuvat, kuten Hyvät, pahat ja rumat, olivat suosittuja Etelä-Euroopassa, kuten Italiassa ja Espanjassa, mistä ne levisivät Ranskan ja Suomenkin elokuvankatsojien lemmikeiksi.

Hyvät, pahat ja Rumat elokuvan päähenkilöksi pestattu Clint Eastwood inhosi tupakan polttoa, vaikka ohjaaja Leone pistikin hänelle sikarin hampaisiin useissa kohtauksissa. Elokuvassa nähdään paljon surrealistisia kohtauksia, koska ohjaaja tykkäsi tyylisuunnan maalaustaiteilijoista. Näyttelijä laitetaan elokuvassa katsojan rooliin. Kun näyttelijä nousee mäen harjalle, hän joutuu yllätyksekseen keskelle Amerikan sisällissodan taistelua.

Elokuvan käsikirjoittamisesta Hynynen kertoi, että Leone tykkäisi Akira Kurosawan samuraielokuvista ja kopioi niistä varsin avaramielisesti kohtauksia omiin elokuviinsa.

 Näytöksen teknisistä ongelmista huolimatta kohdattiin taas elokuvan hyvien tunnelmien ja elämänopetusten parissa.  Kiitos katsojille ja henkilökunnalle Kino Iglun kevätkaudesta!

Anssi Hynynen

 

0 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 -