Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In EnglishKino Iglu Facebookissa

Uutiset

Kino Iglun kevät käyntiin ”maailman huonoimmalla elokuvalla”

10.01.2018 16:27

Elokuvakerho Kino Iglun näytökset Karkkilasalissa jatkuvat 20.1. Ed Woodin elokuvalla Plan 9 from Outer Space eli Haudanryöstäjät ulkoavaruudesta (1959). Filmiltä näytettävä campklassikko on ite-elokuvantekijöiden uranuurtajan Ed Woodin legendaarinen pääteos, jota on monesti kutsuttu maailman huonoimmaksi elokuvaksi.

Elokuvasta voi bongata narun päässä leijailevia paperilautasia ja virkamiesasenteella käyttäytyvän tappajamustekalan. Juonikin on yhtä kummastusta. Avaruuden muukalaiset ovat huolissaan maapallolla tehtävistä ydinkokeista. Muukalaiset pelkäävät tiedemiesten kehittämän erikoispommin tuhoavan auringonvalon ja ottavat käyttöön suunnitelman numero yhdeksän.

Elokuvassa vilahtaa mykkäelokuvien tähti Bela Lugosi, joka kuoli kuvausten aikana luullen olevansa tekemässä jotain ihan muuta elokuvaa. Suomalaisittain mielenkiintoista elokuvassa on Petsamossa syntynyt ja Emmy- ehdokkuuden vuonna 1954 televisio-ohjelmastaan The Vampira Show saanut ampiaisvartalo Vampira eli Maila Nurmi (1921-2008)

Esittelijävieraaksi Kino Igluun saapuu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Teemu Nikki. Kymmeniä elokuvia tehnyt Nikki tunnetaan mm. #lovemilla-tv- sarjasta, joka voitti vuosina 2013 ja 2014 lasten- ja nuorten Kultaisen Venla- palkinnon. Nikin vuonna 2017 julkaisema Armomurhaaja on menestynyt hyvin Suomessa ja herättänyt kansainvälistäkin huomiota.

Kino Iglun elokuvanäytös la 20.1. klo 16 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4). Liput 5€.

Kausikortteja ja ennakkolippuja voi ostaa Karkkilan Aito Kullasta. Lipun voi varata osoitteessa www.kinoiglu.fi

kino_iglu_2018_plan_9_juliste uusi
 

 

Kino Iglun kevätkauden ohjelmisto on julkistettu

07.12.2017 13:29

Elokuvakerho Kino Iglu jatkaa elokuvanäytösten järjestämistä lauantaisin klo 16 Karkkilasalissa. Kevään 2018 ohjelmisto lähtee liikkeelle tammikuussa ”maailman huonoimmasta elokuvasta” ja päättyy toukokuun Kaurismäki-erikoisnäytökseen. Välissä näytetään sarja itsenäisen Suomen lyhytelokuvia, arabiankielinen harvinaisuus ja karkkilalaisen Heikki Kujanpään uutuuselokuva Suomen hauskin mies. Esittelijävieraiden sarjan aloittaa tammikuussa elokuvaohjaaja Teemu Nikki.

Kausikortteja ja ennakkolippuja yksittäisiin näytöksiin voi ostaa Aito Kullasta! Liput 5€/9€ (21.4. ja 19.5.) Kausikortti 25€.

20.1. Plan 9 from Outer Space Ed Wood (1959)
24.2. TERVANPOLTOSTA ROCKY VI:EEN - itsenäisen Suomen lyhytelokuvia (1918- 1986)
24.3. Kohtalo Youssef Chahine (1997)
21.4. Suomen hauskin mies Heikki Kujanpää (2018)
19.5. Calamari Union Aki Kaurismäki (1985)


Tiedustelut: www.kinoiglu.fi /mika.latti@karkkila.fi / 044-467 54 42

kino_iglu_2018_plan_9_juliste uusi
Kevään 2018 juliste

 

Kino Iglun elokuvafestareilla yli 2000 kävijää!

16.11.2017 11:01

Elokuvakerho Kino Iglun 18 näytöksestä ja 40 elokuvasta koostuneet festarit keräsivät yli 2000 kävijää ja vaikuttavan joukon vieraita, muiden muassa jääkiekkovalmentaja Alpo Suhosen, elokuvaohjaajat Liisa Helmisen, Mia Halmeen, Veikko Niemisen ja Matti Ijäksen, näyttelijät Kati Outisen, Simon Hussein Al-Bazoonin ja Sherwan Hajin. Heidän lisäkseen vilahti Karkkilassa myös näyttelijä Antti Reini, tosin tällä kertaa esiintyvänä muusikkona lauantain festariklubilla kahvila Pakarissa, missä esiintyi myös jazzkokoonpano Uksila-Sauros-Saastamoinen. Kino Iglun yhteistyökumppaneista Lukeva ry:n ja Sodankylän elokuvajuhlien edustajiakin oli paikalla.

Festareiden käytännön toteutuksesta vastasivat Kino Iglun vapaaehtoisten lisäksi Ruukinpajan ja Werstaan nuoret, joiden tehtäviin kuului näytöskaluston pystyttäminen odottamattomille näytöspaikoille kuten Karkkilan Autohuollon ja Puutarha Sundströmin tiloihin, kahvion pitäminen, lipunmyynti ja videomuotoisen festivaalireportaasin tekeminen. Työtehtävät hoidettiin innolla ja tunnollisuudella.

 Festivaalien ohjelmisto koostui sekoituksesta dokumentteja, pitkiä ja lyhyitä elokuvia sekä näytöksistä peruskoululaisille, lukiolaisille, eläkeläisille että muulle innostuneelle elokuvayleisölle. Joukossa oli töitä karkkilalaisilta elokuvantekijöiltä kuten Aleksi Salmenperältä, Heikki Kujanpäältä ja Aki Kaurismäeltä, mutta myös ulkopaikkakuntalaista elokuvataidetta oli nähtävissä esimerkiksi klassikkojen, kuten Bensaa suonissa
muodossa. Sunnuntain lyhytelokuvasarjassa nähtiin Stadian elokuvaopiskelijoiden sekä karkkilalaisten ja vihtiläisten nuorten tekemiä lyhytelokuvia. Oman erikoisuutensa tarjosi kokeellisemmankin ilmaisun suuntaan taipunut suomalais-tsekkoslovakialainen jääkiekkoelokuva Reilu peli, jonka omalaatuisia syntyvaiheita muisteli Piippuhyllyllä esittelijä Alpo Suhonen.

Festareilla esitettiin yksi uutuuselokuva, Pertti Kurikan nimipäivät-yhtyeestä kertoneen Kovasikajutun jatko-osa Tokasikajuttu. Näytöksessä olivat paikalla yhtyeen basisti Sami Helle ja laulaja Kari Aalto. Festivaalien teeman, historiallisia kohtaamisia kaupungissa, hengessä he kertoivat omasta suhteestaan Karkkilaan. Kari Aalto on tuttu kaveri moottoripyörien tuunausporukoissa ja vinkkasipa basisti Helle historiallisten tapaamisten olevan Karkkilan kaupungin kesäisillä iltatoreilla mahdollisia, sillä onhan miehellä paikkakunnalla kesämökki. Tokasikajutun näytös järjestettiin yhdessä Lukeva ry:n kanssa ja paikalla oli paljon elokuvafaneja Uudeltamaalta Lyhty ry:n sidosryhmät mukaan lukien.

Ennen Tokasikajuttua Karkkilassa järjestettiin elokuvanäytös Vihdissä, missä esitettiin Kovasikajuttu Kuoppanummen koululaisillle. Kino Iglu siis laajensi reviiriään Vihtiin!

Kino Iglun puolesta tapahtuman järjestäminen oli myönteinen kokemus. Erityisiä onnistumisia olivat ”spesiaalinäytökset” matkaprojektorilla ja koululaisnäytökset.

Suuret kiitokset upeille esittelijöille, vieraille ja yleisölle, jota ilman Kino Iglu ei esittäisi yhtäkään elokuvaa. Kiitos festivaalit tehneille nuorille ja yhteistyökumppaneille! Ja onnea satavuotias Suomi!

Tästä on hyvä jatkaa kevätkaudelle, jonka ohjelma julkaistaan joulukuussa.

Festivaalivieraiden haastattelut ovat katsottavissa YouTubesta Kino Iglun kanavalta.

ttp_4-6
Pennebakerin Shake alkamaisillaan Sundströmin puutarhassa

KINO IGLUN ELOKUVAFESTIVAALIEN OHJELMA JULKI - ENNAKKOLIPPUJEN MYYNTI ALKAA 9.10.!

03.10.2017 10:29

Elokuvakerho Kino Iglu järjestää Karkkilassa ja lähialueilla elokuvafestivaaliviikon 23.10.-29.10. Tapahtuma on osa Suomi 100-juhlavuotta ja toteutetaan yhteistyössä Karkkilan kaupungin, Lukeva ry:n, Kinotourin, Ruukinpajan ja mediapaja Werstaan sekä Sodankylän elokuvajuhlien kanssa. Tiedossa on rautaisesti sävytettyä uutta ja vanhaa elokuvaa festivaalien teeman, ”historiallisia kohtaamisia kaupungissa”, hengessä. Elokuvissa on näkyvillä Karkkila ja sen elokuvantekijät Liisa Helminen, Veikko Nieminen, Aki Kaurismäki, Mia Halme, Aleksi Salmenperä ja Heikki Kujanpää. Myös esityspaikat kuten liikuntatila Piippuhylly kaupungintalolla, Sundströmin puutarha ja Karkkilan autohuolto tarjoavat mahdollisuuden kohdata elokuvia tavanomaisen Karkkilasalin ulkopuolella.

Karkkilalaistaustaisten elokuvaohjaajien lisäksi esittelijävieraiksi on tulossa mm. Matti Ijäs, Tokasikajutun tekijäryhmää ja muutama yllätysnimi. Myös Sodankylän elokuvajuhlien järjestäjiä saapuu Karkkilaan jo muutaman vuoden jatkuneen festivaaliyhteistyön merkeissä.

FESTIVAALEILLA NÄYTÖKSIÄ ERI KOHDERYHMILLE JA KAIKILLE AVOIMIA YLEISÖNÄYTÖKSIÄ

Festivaaliviikolla järjestetään elokuvanäytöksiä koululaisille Karkkilassa ja Vihdissä. Nämä näytökset on varattu kohderyhmille eikä niihin ole lipunmyyntiä. Koululaisille näytetään Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen, Mia Halmeen Iso poika, Liisa Helmisen Matka on pitkä ja Matka jatkuu, päiväkoti-ikäisille Liisa Helmisen Urpo ja Turpo ja Kuoppanummen koulukeskuksessa Nummelassa Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin Kovasikajuttu. Karkkilan palvelukeskuksen asiakkaille näytetään Ville Salmisen Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta.

Maksavalle yleisölle tarkoitetut näytökset järjestetään edellä mainittujen erityispaikkojen lisäksi Kino Iglun ”kotiluolassa” Karkkilasalissa. Festivaalien klubi järjestetään kahvila Pakarissa työläismuseolla, jonne tulee musisoimaan näyttelijä Antti Reini ja jazzkokoonpano Uksila-Sauros-Saastamoinen.

Elokuvat ja lippujen hinnat näkyvät ohjelmakartassa ja löytyvät Kino
Iglun elokuvafestivaalien verkkosivuilta http://festarit.kinoiglu.fi.

Ennakkoliput ovat myynnissä 9.10. alkaen Aito Kullasta (Tammelantie 8, Karkkila), Nuorisotila Kidasta 9.-13.10. ma-pe/klo 18-20 (Koulukuja 7, Karkkila) ja Karkkilan torilta 20.10.

Liput näytöksiin 5 euroa, paitsi torstaina 26.10. klo 17 Tokasikajuttu (9 euroa) ja festivaaliklubi lauantaina 28.10. klo 18-24 (12 euroa).

Lisätietoja: Mika Lätti/ mika.latti@karkkila.fi ja 044-467 54 42

Mielenkiintoinen elokuvaviikko tulossa Kino Iglun festivaaleilla!

06.09.2017 11:21

Elokuvakerho Kino Iglu järjestää elokuvafestivaalit 23. -29.10. Karkkilassa. Ohjelmisto keskittyy erityisesti Karkkilaan liittyviin elokuviin ja tekijöihin. Kaikille tutun Aki Kaurismäen elokuvien lisäksi nähdään tuotantoa mm. Liisa Helmiseltä, Mia Halmeelta ja Veikko Niemiseltä.

Festivaaliviikolla pääsee katsomaan elokuvia mm. Sundströmin puutarhassa ja Karkkilan autohuollossa, missä nähdään Risto Jarvan Bensaa suonissa, unohtamatta perinteistä Karkkilasalia, jossa esitetään useita elokuvia, kuten Liisa Helmisen dokumentti Matka jatkuu.

Yhteistyössä Lukeva ry: n kanssa näytetään Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin Tokasikajuttu, joka jatkaa euroviisuedustaja Pertti Kurikan nimipäivien uran dokumentointia. Yhteistyö Sodankylän elokuvajuhlien kanssa jatkuu Mikko Niskasen elokuvalla Pojat ja Matti Ijäksen Räpsyllä ja Dollyllä festivaalilauantaina Karkkilasalissa. Pitkien elokuvien lisäksi nähdään sarja nuorten ja ammattilaisten lyhytelokuvia, joissa on myös vahva uusmaalainen edustus.

Myös mielenkiintoisia esittelijävieraita ja esiintyjiä on luvassa festivaaliviikolla. Kahvila Pakarin festivaaliklubilla kuullaan lauantai-iltana näyttelijä Antti Reinin ja jazzkokoonpano Uksila-Sauros-Saastamoisen musisointia.

Maksullisten yleisönäytösten lisäksi on tarjolla elokuvia koululaisille, lapsille ja eläkeläisille sekä
Karkkilassa että Vihdissä.

Elokuvafestivaalit järjestetään yhteistyössä nuoriso – ja kulttuuritoimen, työväenopiston, Lukeva ry:n, mediapaja Werstaan, Ruukinpajan, Lyhty ry:n, Kinotourin ja Sodankylän elokuvajuhlien kanssa.

Lisätietoa Kino Iglun elokuvafestivaaleista löytyy juuri avatuilla nettisivuilta:
http://festarit.kinoiglu.fi

KinoIgluFestariJuliste
Virallinen festivaalijuliste

 

Kino Iglun elokuvafestivaalit 23.- 29.10.2017

05.06.2017 13:46

Elokuvakerho Kino Iglu osallistuu Suomi 100 vuotta tapahtumaan järjestämällä Kinotourin, työväenopiston ja kulttuuripalvelujen kanssa elokuvafestivaalit lokakuun viimeisellä viikolla. Festivaalin teemana on HISTORIALLISIA KOHTAAMISIA KAUPUNGISSA. Tarkoituksena on antaa yleisölle ja elokuvantekijöille mahdollisuus kohtaamisiin elokuvan parissa, myös paikoissa, missä niitä ei yleensä näytetä, kuten kasvipuutarhassa, liikuntatilassa ja autokorjaamossa.

Elokuvanäytöksiä järjestetään Karkkilan kaikille koululaisille, lapsille ja myös eläkeläiset pääsevät elokuviin festivaaliviikolla. Lukeva ry:n kanssa järjestetään näytös Vihdin, Lohjan ja Karkkilan kehitysvammaisille.

Ohjelmisto hahmottuu kesän aikana, mutta jo nyt on varmaa, että näytettävissä elokuvissa tulee olemaan mausteita Karkkilasta ja sen elokuvantekijöistä. Karkkila on rautainen elokuvakaupunki.

Kino Iglun elokuvafestivaaleista tulee linkki nettisivuille www.kinoiglu.fi ja ehdotuksia festivaalielokuviksi voi antaa Kino Iglun facebook-sivuilla tai sähköpostitse

mika.latti@karkkila.fi

leffajulkka3
Kino Iglun elokuvafestivaalit 23.10.-29.10.2017

 

 

Riemua ja liikutusta Kino Iglussa

23.05.2017 13:38

"Olipa inhimillinen iltapäivä", "Enemmän kuin elokuvanäytös" -- nämä olivat katsojien ajatuksia Kino Iglun kauden päätösnäytöksen jälkeen. Yli 300 ihmistä kokoontui 20.5. Karkkilasaliin katsomaan Aki Kaurismäen viimeisintä elokuvaa Toivon tuolla puolen. Elokuvan esitteli akateemikko Kaurismäen lisäksi sen kaksi näyttelijää, Simon Hussein Al-Bazoon ja Sherwan Haji.

Toivon tuolla puolen herätti yleisössä monenlaisia tunteita. Se oli toisaalta humoristinen -- sekä yleisesti suomalaisittain kuin erityisesti karkkilalaisittain: kuten Simon Hussein Al-Bazoon totesi, on elokuvassa paljon ulkomaalaisilta ohi menevää suomalaista mustaa huumoria, mutta myös paljon viittauksia ohjaaja Kaurismäen kotikaupunkiin Karkkilaan kuten tuttuja kasvoja, nimet Calamnius ja Nyrhinen ja maisemia -- mutta myös ajatuksia herättävä, sillä onhan elokuvan aihe, pakolaisuus, ollut tapetilla ympäri Eurooppaa jo useamman vuoden.

Pakolaisuuttakin tärkeämpi aihe elokuvassa on humanismi. Tässä suhteessa Kaurismäkeä onkin verrattu erääseen elokuvataiteen suurimmista ihmisistä, Charles Chapliniin. Molemmat katsovat maailmaa tarkan pisteliäästi, mutta suurella sydämellä ja myötätunnolla. Toivon tuolla puolen kertoo kahden ihmiskohtalon risteämisestä, kauppamatkustaja Wikströmin ja pakolainen Khaledin, josta alun konfliktin jälkeen kehittyy myötätuntoa ja ystävyyttä.

Esittelijäkolmikko teki suuren vaikutuksen yleisöönsä. Kaurismäki avasi elokuvan syntyä ja painotti huumorin tärkeyttä. Näyttelijät Al-Bazoon ja Haji kertoivat tiestään kameran eteen kuten myös omista kokemuksistaan ulkomaalaistaustaisina Suomessa. Omansa osansa huomiosta sai myös Kino Iglun yleisö, jotka kysymyksillään ja läsnäolollaan päihittivät maailmanluokan kriitikotkin.

Kino Iglun henkilökunta kiittää kuluneesta kaudesta ja toivottaa yleisön tervetulleeksi mukaan seuraavalle.     

Aki Kaurismäki

Sherwan Haji ja Simon Hussein Al-Bazoon

 

 

 

Toivon tuolla puolen-näytös 20.5. varattu loppuun!

15.05.2017 16:32

Kino Iglun kuluvan kauden viimeinen näytös, Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen 20.5., on varattu loppuun. Näytökseen pääsee sisälle ennakkolipuilla, kausikorteilla ja lippuvarauksilla. Ovelta voi kysyä peruutuspaikkoja.

Suosittelemme, että jo lippunsa lunastaneet ja kausikorttilaiset kulkisivat sisään Yhteiskoulun alaovesta (narikkojen kautta). Lippuvaraukset lunastetaan pääoven kautta. Toivon tuolla puolen esitetään Karkkilasalissa 20.5. kello 16. Elokuvan saapuu esittelemään Aki Kaurismäki sekä näyttelijät Sherwan Haji ja Simon Hussein Al-Bazoon.

Tilaisuudessa on kahvio. Liput 9 euroa.

Sherwan Haji ja Simon Hussein Al-Bazoon elokuvassa Toivon tuolla puolen

 

Aki Kaurismäki visits Kino Iglu!

04.05.2017 10:20
Kino Iglu's season finishes traditionally with a film by Aki Kaurismäki. This time, from 35mm film, The Other Side of Hope will be shown, the distribution rights of which have been sold to over 81 countries. Kaurismäki's latest film has received a praising reception from critics all over the world. According to the French AlloCine website, which lists film reviews, the film was rated at 4.3  stars out of 5 on average.

"Aki Kaurismäki's best movie. Touching and humanistic like Aki himself. Aki Kaurismäki is one of the most important film directors of our time". -L'Express

The Other Side of Hope has also had success at film festivals. At the Berlin International Film festival Kaurismäki was awarded the Silver Bear for Best Director. Sherwan Haji, the second leading actor of the movie, received the Dublin Film Critics Circle's award for the best actor at the Audi Dublin International Film Festival.

"More human warmth than in a fire-hot sauna"- Sydsvenskan

Telling about the meeting of Finnish salesman Wikström (Sakari Kuosmanen) and Syrian refugee Khaled (Sherwan Haji), The Other Side of Hope is the second part of Kaurismäki's harbour town trilogy which started with the movie Le Havre. The film also features Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Ilkka Koivula, Simon Hussein Al-Bazoon and a large group of assistants from Karkkila.

In addition to Aki Kaurismäki himself, who appears with The Other Side of Hope for the first time, the actors Sherwan Haji and Simon Hussein Al-Bazoon will also visit Kino Iglu.

Film club Kino Iglu's show will be on Saturday, the 20th of May, in Karkkilasali (Anttilankatu 2-4) at 4:00 p.m.

Tickets cost 9 Euro. (Can be bought with cash at the ticket counter or pre-bought at Karkkilan Harrastemessut on May 6.

A cafeteria will be present.
 
Theothersideofhope 1
The Other Side of Hope 20.5. 4:00 p.m. at Kino Iglu in Karkkilasali

Aki Kaurismäki vierailee Kino Iglussa!

03.05.2017 10:05

Kino Iglun näytöskausi päättyy perinteiseen tapaan Aki Kaurismäen elokuvaan. Tällä kertaa esitetään 35-milliseltä filmiltä Toivon tuolla puolen, jonka levitysoikeudet on myyty yli 81 maahan. Kaurismäen uutuuselokuva on saanut ylistävän vastaanoton kriitikoilta ympäri maailmaa. Ranskalaisen elokuva-arvioita listaavan AlloCiné-sivuston mukaan elokuvan saamien arvioiden keskiarvo on 4,3 tähteä viidestä.

”Aki Kaurismäen paras elokuva. Koskettava ja humanistinen kuin hän itse. Aki Kaurismäki on yksi aikamme tärkeimmistä elokuvaohjaajista” – L’Express

Toivon tuolla puolen on menestynyt myös elokuvafestivaaleilla. Berliinin elokuvajuhlilla Kaurismäki palkittiin parhaana ohjaajana Hopeisella karhulla. Elokuvan toisessa pääosassa nähtävä Sherwan Haji sai Audi Dublin International Film Festivaalilla The Dublin Film Critics Circlen jakaman parhaan näyttelijän palkinnon.

“Inhimillistä lämpöä enemmän kuin tulikuumassa saunassa” – Sydvenskan

Suomalaisen kauppamatkustajan Wikströmin (Sakari Kuosmanen) ja syyrialaisen pakolaisen Khaledin (Sherwan Haji) kohtaamisesta kertova Toivon tuolla puolen on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunkitrilogian toinen osa. Elokuvassa esiintyvät myös Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Ilkka Koivula ja Simon Hussein Al-Bazoon sekä iso liuta karkkilalaisia avustajia.

Ensimmäistä kertaa Toivon tuolla puolen elokuvansa kanssa Suomessa esiintyvän Aki Kaurismäen lisäksi Kino Iglun vieraaksi saapuvat näyttelijät Sherwan Haji ja Simon Hussein Al- Bazoon.

Elokuvakerho Kino Iglun esitys la 20.5. klo 16 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4, Karkkila)

Liput 9€. (Käteisellä lippukassalta tai ennakkoon Karkkilan harrastemessuilta 6.5.)

Kahvio.

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi /040-834 87 99

JulisteEhdotus_20_5_Aki-01
Toivon tuolla puolen 20.5. kello 16 Karkkilasalissa

0 - 1 -