Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Uutiset

Anni Sinnemäki esittelijävieraaksi Kino Igluun!

09.01.2020 10:48

Elokuvakerho Kino Iglun näytökset jatkuvat lauantaina 25.1. klo 16 Karkkilasalissa. Kevätkauden avauselokuvana esitetään Jim Jarmuschin Paterson. Se on humoristinen ja kaunis elokuva bussikuskista ja runoilijasta nimeltä Paterson samannimisestä kaupungista. Patersonin elämä on täynnä rutiineja ja havaintoja kaupungista ja sen ihmisistä. Runoilijan vaimo Laura on taas impulsiivinen haaveilija ja uusien projektien toteuttaja. Toisiaan tukevalla pariskunnalla on Marvin-koira, joka antaa elokuvalle ratkiriemukkaan panoksensa.

Elokuvan tulee Kino Igluun esittelemään runoilija ja Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Poliitikkonakin menestynyt Sinnemäki tunnetaan mm. sanoituksistaan suositulle Ultra Bra -bändille ja runokirjoistaan Sokeana hetkenä ja Aleksis Kiven Katu.

Elokuvalippuja (9€) ja kausikortteja (30€) voi ostaa ennakkoon Aito Kullasta Karkkilasta. Lisätietoja: www.kinoglu.fi ja facebook Elokuvakerho Kino Iglu

HUOM! Lisäksi esitetään 25.1. Karkkilasalissa Kinotourin elokuvia. Kello 13.30 lastenelokuva FROZEN 2 ja kello 19.15 STAR WARS THE RISE OF SKYWALKER. Tiedustelut: kinotour.fi

Kevään 2020 ohjelmisto julkaistu! Kausikortit myynnissä Aito Kullassa!

02.12.2019 11:54

Kevään 2020 ohjelmisto julkaistu! Kausikortit myynnissä Aito Kullassa!

kausijuliste 2019 A4

 

Kino Iglu vieraili Ykspihlajassa!

29.08.2019 08:44

Kino Iglu osallistui 17.8. Kokkolan KinoJuhlien ennakkotapahtumaan Yksipihlajassa. Näytimme matkaprojektorilla koko Jean Vigon tuotannon ja Kahvila Sahan pihaan pystytettyyn telttaan kertyi sydämellisen tunnelman lisäksi myös yli 60 katsojaa. Ennen elokuvia soitimme gramofonilla ranskalaista musiikkia, sillä onhan 13.- 15.9. järjestettävillä Kokkolan KinoJuhlilla teemamaana juuri Ranska. Kannattaa mennä Kokkolaan! Siellä on hyviä ihmisiä ja laadukasta elokuvatarjontaa!

Kino Iglun näytökset jatkuvat vuoden 2020 puolella. Näytöspäivät ovat 25.1., 29.2., 28.3. ja 18.4. Tarjolla tulee olemaan ainakin yksi uutuuselokuva ja elokuva tietysti myös filmiltä sekä tietysti mielenkiintoisia esittelijävieraita.

IMG-20190818-WA0001
Kokkolan KinoJuhlat

 

Kino Iglu Ykspihlajassa!

28.06.2019 10:22

Kino Iglun henkilökunta virittää matkaprojektorin ja matkustaa 16.- 18.8. Kokkolaan. Osallistumme Kokkolan KinoJuhlien ”etkoille” näyttämällä filmiltä Jean Vigon elokuvia. Tapahtumapaikkana on Kahvila Saha Ykspihlajassa.

Kinojuhlat_logo
Kokkolan KinoJuhlat

 

Kino Iglun kevätkausi päätökseen länkkärin voimin!

16.05.2019 07:57

Kino Iglussa esitettiin Sergio Leonen italowestern Hyvä, pahat ja rumat. Jo klassikon asemaan nousseen ja filmiltä esitetyn elokuvan esitteli Anssi Hynynen, joka on yksi Suomen Länkkäriseuran aktiiveista. Suomen Länkkäriseura vieraili näytöksessä ja järjesti myös aiheeseen liittyvän paneelin ennen elokuvaa Myllytuvassa yhteistyössä Karkkilan Ruukkimuseon kanssa. Paneelissa Anssi Hynynen valisti länkkärikansaa Sergio Leonesta ja hänen elokuvaurastaan, Juri Nummelin lännen teemoista suomalaisessa kirjallisuudessa ja Janne Viitala Tex Willerin sarjakuvamaailmasta.

Ennen Kino Iglun esitystä Anssi Hynynen kertoi, kuinka lännenelokuva on myös eurooppalainen ilmiö, eikä pelkästään Hollywoodin. Lännenelokuvia on tehty Euroopassa mykkäelokuvan kaudelta lähtien. Sergio Leone nosti lännenelokuvan uuteen kukoistukseen, kun Hollywood oli aiheen jo hylännyt. Lännenelokuvat, kuten Hyvät, pahat ja rumat, olivat suosittuja Etelä-Euroopassa, kuten Italiassa ja Espanjassa, mistä ne levisivät Ranskan ja Suomenkin elokuvankatsojien lemmikeiksi.

Hyvät, pahat ja Rumat elokuvan päähenkilöksi pestattu Clint Eastwood inhosi tupakan polttoa, vaikka ohjaaja Leone pistikin hänelle sikarin hampaisiin useissa kohtauksissa. Elokuvassa nähdään paljon surrealistisia kohtauksia, koska ohjaaja tykkäsi tyylisuunnan maalaustaiteilijoista. Näyttelijä laitetaan elokuvassa katsojan rooliin. Kun näyttelijä nousee mäen harjalle, hän joutuu yllätyksekseen keskelle Amerikan sisällissodan taistelua.

Elokuvan käsikirjoittamisesta Hynynen kertoi, että Leone tykkäisi Akira Kurosawan samuraielokuvista ja kopioi niistä varsin avaramielisesti kohtauksia omiin elokuviinsa.

 Näytöksen teknisistä ongelmista huolimatta kohdattiin taas elokuvan hyvien tunnelmien ja elämänopetusten parissa.  Kiitos katsojille ja henkilökunnalle Kino Iglun kevätkaudesta!

Anssi Hynynen

 

Yleisön pyynnöstä lännenelokuva Kino Iglussa!

08.04.2019 11:31

Tätä on toivottu! Elokuvakerho Kino Iglussa esitetään Sergio Leonen vuonna 1966 valmistunut spagettiwestern ja supersuosittu Hyvät, pahat ja rumat.

Elokuvassa Clint Eastwood on voittamaton sankari, joka lyöttäytyy yhteen kahden konnan (Lee Van Cleef ja Eli Wallach) kanssa. Kolmikon tehtävä on löytää varastettu kulta-aarre ja rikastua. Kolmen pistoolisankarin yhteistyö ei ole kuitenkaan helppoa. Kieroilun lisäksi ympärillä riehuva Yhdysvaltain sisällissota aiheuttaa omat haasteensa. Hienosti tehdyn ja jännittävän värielokuvan musiikin on tehnyt Ennio Morricone. Musiikki on klassikkokamaa, kuten koko elokuvakin. Vuonna 2005 Time-lehti valitsi länneneepoksen sadan parhaimman elokuvan joukkoon.

Elokuva esitetään 35-milliseltä filmiltä (181 minuuttia/ K16) ja yhteistyössä Suomen Länkkäriseuran kanssa!

Elokuvakerho Kino Iglun näytös 27.4. klo 16 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4).

Liput: 5 euroa.

Ennakkoliput: Aito Kulta. Tiedustelut: 044-467 54 42 /www.kinoiglu.fi

juliste_2019 A4 Hyvät, pahat ja rumat puhekuplat 2
 

 

Bunuelia filmiltä Kino Iglussa!

08.04.2019 11:29

Kino Iglussa on aiemmin esitetty Luis Bunuelin elokuvat Nazarin ja Illuusio matkustaa raitiovaunulla. Lauantain 23.3. oli vuorossa vuonna 1950 valmistunut Meksikon kauden elokuva Los Olvidados, joka on monen filmihullun suosikkilistalla, eikä ihme, koska vakavahenkisestä tarinastaan huolimatta elokuva vie mukanaan, ja siinä on jopa huumoria, kuten tämän kertainen esittelijävieras Lauri Tykkyläinen mainitsi puheenvuorossaan.

Elokuvan vakavaa puolta ovat päähenkilöiden karut elinolosuhteet ja kohtalot meksikolaisen kaupungin slummissa. Aina löytyy joku heikompi, jota voi kohdella kaltoin joko fyysisesti tai henkisesti, tai vähintään häneltä varastetaan omaisuus. Jokaisella käy lähtökohtaisesti huonosti. Elokuvan huumoripuolesta ovat esimerkkinä kohtaukset, joissa hoidetaan sairauksia taikauskon keinoin. Onnenamuletti suojaa pahalta kohtalolta. Valkosella linnulla sivellään sairaan naisen selkää ja hänen luvataan parantuvan, kun sairaus siirtyy lintuun. Toki muuhun köyhillä ei ole tietämystä, eikä varaa, mikä taas ei ole ollenkaan hauskaa.

Vuosikymmenet elokuva-arkistossa ja Suomen elokuvamuseossa sekä elokuvan tekemisenkin maailmassa muutenkin työskennellyt Lauri Tykkyläinen esitteli elokuvakokemuksen pohjaksi ohjaaja Luis Bunuelin henkilöhistoriaa.

Rikkaan perheen pojasta piti tulla agronomi, mutta hän tutustui surrealisteihin, kuten Daliin ja elokuvaan, mitkä veivät miehen mukanaan. Tehtyään kohua herättäneen Andalusialaisen koiran ja osallistuttuaan Espanjan sisällissotaan ohjaaja päätyi Hollywoodiin, mistä kielitaidottomuus ja varattomuus veivät Bunuelin tekemään elokuvia Meksikossa.

Los Olvidados on Bunuelin Meksikon kauden kolmas elokuva ja se sai aluksi tyrmäävän kritiikin. ”Meksikolainen äiti ei heitä lastaan kadulle”, kuten tapahtui elokuvassa. Bunuelin mestariteos oli painua unholaan jo ensiesitysten jälkeen, mutta lunasti ansaitsemansa paikan elokuvaihmisten sydämissä, kun ohjaaja sai siitä parhaan ohjaajan palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla.

Kino Iglun Los olvidados
Lauri Tykkyläine ja Kino Iglun henkilökuntaa

 

Luis Bunuelin klassikko Los Olvidados esitetään Kino Iglussa!

05.03.2019 09:42

Elokuvakerho Kino Iglu jatkaa esityksiään Luis Bunuelin elokuvalla Los Olvidados. Vuonna 1950 valmistunutta elokuvaa pidetään paitsi ohjaajan mestariteoksena myös yhtenä Meksikon elokuvan kultaisen ajan keskeisistä teoksista.

Los Olvidados kuvaa köyhyyden noidankehää Meksikon slummeissa. Sen päähenkilöt ovat elokuvan keskiössä ilman romantisointia ja sentimentaalisuutta. Elokuva on enemmän realistinen kuvaus ihmisten vaikeuksista vaatimattomissa olosuhteissa kuin tarina, jossa on onnellinen loppuratkaisu. Toivoa paremmasta ei ole, mikä seikka nykyihmisenkin kannattaa ottaa huomioon. Jos emme pidä huolta toisistamme, rahan aiheuttamat lieveilmiöt rappeuttavat yhteiskuntamme.

Filmiltä nähtävän Los Olvidadoksen (85 min.) tulee esittelemään Lauri Tykkyläinen, joka on toiminut viisikymmentä vuotta Suomen Elokuva-arkistossa ja pitkään Suomen elokuvamuseon johtajana. Tasokasta ja lämmintä elokuvakerrontaa on siis taas luvassa.

Elokuvakerho Kino Iglun esitys la 23.3. klo 16 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4). Liput: 5 euroa

Ennakkoliput: Aito Kulta

Lisätietoja: www.kinoiglu.fi

los-olvidados
Los Olvidados

 

Markku Pölönen viihdytti ja kosketti yleisöä tarinoillaan!

05.03.2019 09:37

Kino Iglussa nähtiin lauantaina 23.2. ohjaaja Markku Pölösen tuorein Oma maa. Elokuva on kuvaus sodanjälkeisen sukupolven ponnisteluista rakentaa maa ja oma elämä uudelleen sodan raunioille. Rintamallahan kulki huhu, että sodasta palanneet miehet saavat ”palan omaa maata”. Elokuvassa kuvataankin helppoon elämään tottuneen Annin ja läpiammutun Veikon ponnistuksia rakentaa oma koti ja pellot juuri tällaiselle ”Vennamolaiselle” palstalle, joita sotilaat ja karjalansiirtolaiset saivat ostaa lainarahalla sodan päätyttyä.

Italialaisilla on sanonta ”sänky on köyhän ooppera” ja sitä se oli myös niukoissa varoissa eläneille suomalaisille sodan jälkeen. Oma maa on myös päähenkilöiden rakkaustarina. Esittelijävieraana ollut Markku Pölönen avasi elokuvaa ja sen tekemistä humoristisilla mutta myös koskettavilla anekdooteillaan.

Pölönen oli halunnut elokuvaansa tuntemattomia näyttelijöitä, koska putoushahmot olisivat olleet epäuskottavia kankeamaan kantoja ja rakentamaan talon valuja erämaassa. Myös naispääosaan valikoituneen Oona Airolan valinta oli hänen ”Helena Karamaisten” näyttelijänlahjojensa lisäksi selvä jo alusta lähtien, koska hän on ainoa suomalainen naisnäyttelijä, joka osaa ratsastaa hevosella ilman satulaa.

Elokuvan kuvauksista Pölönen kertoi, että niissä oli käynyt tuuri, kun 33 päivää kestäneiden kuvausten aika vaihtui heinäkuusta elokuuhun. Edellisessä kuussa satoi kokoa ajan vettä ja kuvausten aikaan Pohjois–Karjalassa paistoi aurinko. Eipä siis ihme, että elokuva on kulkenut hyvän onnen merkeissä myös katsojien suosioon. Oman maan on jo katsonut lähes 200 000 suomalaista ja tämä raja meni ehkä rikki Kino Iglussa.

Katsojia oli paikalla 178 ja mokkapaloja meni 51.

Kino Iglu, Oma maa, kuva 1
Markku Pölönen

 

Markku Pölönen esittelee uutuuselokuvansa Kino Iglussa!

05.02.2019 08:20

Kino Iglun esitykset jatkuvat Markku Pölösen elokuvalla Oma maa. Se on kuvaus sodanjälkeisin sukupolvesta, joka rakensi maamme uudelleen sodan raunioille. Se on myös turvattuun elämään tottuneen Annin ja jatkosodassa läpiammutun Veikon rakkaustarina.

”Oma maa on elokuva, jonka kehyksenä on seitsemän vuoden ajanjakso sodan loppumisesta olympiavuoteen 1952. Työn ja unelmien aika, jolloin kansa ravisti sodan kauhut harteiltaan. ”Tee siitä meille elokuva!”. Niin minua on kannustettu vuosikymmenestä toiseen. Nyt minä olen sen tehnyt,” Markku Pölönen on todennut ohjaamastaan elokuvasta.

Vuonna 2018 valmistuneen elokuvan pääosissa ovat Oona Airola, Konsta Laakso, Antti Virmavirta ja Hannu-Pekka Björkman. Kesto 108 minuuttia. Ikäraja 7.

Markku Pölönen saapuu Kino Igluun esittelemään elokuvansa.

Elokuvakerho Kino Iglun näytös la 23.2. klo 16 Karkkilasalissa. Liput 10€.

Ennakkoliput: Aito Kulta.

www.kinoiglu.fi

HUOM! Lisäksi esitetään klo 13.30 Risto Räppääjä ja pullisteli (Kinotour.fi)

OmaMaa_vaakas
Oma maa

0 - 1 - 2 - 3 - 4 -