festarit

Aelita: Queen of Mars

13.10. 17:00 paikassa Karkkilasali (Anttilankatu 2-4)

Aelita - the Queen of Mars on eräs mykkäelokuvakauden unohdetuista helmistä. Tämä tieteiselokuvan pioneeriteos ensiesitettiin Neuvostoliitossa 1924 -- kolme vuotta ennen Fritz Langin Metropolista -- ja on ollut vailla kunnollista säestystä aivan viime aikoihin saakka.

Cleaning Women on säveltänyt Aelitan musiikin lähinnä kierrätysmateriaaleista itsevalmistetuilla soittimilla. Instrumenttien sointi on efektien värjäämää ja jokseenkin marsilaista.

"Halusimme tuoda Aelitan tälle vuosituhannelle ja levittää sen vallankumouksellista visiota elokuvien ja kokeellisen musiikin ystäville ympäri maailmaa. Tavoitteemme oli säveltää hypnoottinen, rytmillinen ja omaperäinen säestys, joka saumattomasti tuo esiin elokuvan kerronnan ja tajunnanräjäyttävän futuristisen kuvaston."

Ensimmäisen kerran tämä elokuvakonsertti esitettiin Suomen elokuva-arkiston elokuvateatteri Orionissa kevätkaudella 2003. Sittemmin Aelita on esitetty Moskovan elokuvamuseossa, Tromssan kansainvälisillä elokuvajuhlilla Norjassa, Sodankylän elokuvajuhlilla, Luxemburgin Philharmonie Hallissa ja Laboratorio Arte Alamedassa Mexico Cityssa.

Aelita - the Queen of Mars
Neuvostoliitto 1924
ohjaaja Jakov Protazanov
kesto 113 minuuttia

Muusikot ja säveltäjät:
Cleaning Women:

Risto Puurunen (CW01),
Tero Vänttinen (CW04),
Timo Kinnunen (CW03)

äänitehosteet:
Jari Laakkonen

Cleaning Women
 Cleaning Women

 

Liput 10 euroa

Osa sarjaa Yleisönäytökset

Yhteistyössä

Karkkila Ruukinpaja Karkkila Kinotour Karkkila Karkkila
Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila