festarit

Kino Iglun elokuvafestareilla yli 2000 kävijää!

Festarien videokooste

Kino Iglun elokuvafestareilla yli 2000 kävijää!

Elokuvakerho Kino Iglun 18 näytöksestä ja 40 elokuvasta koostuneet festarit keräsivät yli 2000 kävijää ja vaikuttavan joukon vieraita, muiden muassa jääkiekkovalmentaja Alpo Suhosen, elokuvaohjaajat Liisa Helmisen, Mia Halmeen, Veikko Niemisen ja Matti Ijäksen, näyttelijät Kati Outisen, Simon Hussein Al-Bazoonin ja Sherwan Hajin. Heidän lisäkseen vilahti Karkkilassa myös näyttelijä Antti Reini, tosin tällä kertaa esiintyvänä muusikkona lauantain festariklubilla kahvila Pakarissa, missä esiintyi myös jazzkokoonpano Uksila-Sauros-Saastamoinen. Kino Iglun yhteistyökumppaneista Lukeva ry:n ja Sodankylän elokuvajuhlien edustajiakin oli paikalla.

Festareiden käytännön toteutuksesta vastasivat Kino Iglun vapaaehtoisten lisäksi Ruukinpajan ja Werstaan nuoret, joiden tehtäviin kuului näytöskaluston pystyttäminen odottamattomille näytöspaikoille kuten Karkkilan Autohuollon ja Puutarha Sundströmin tiloihin, kahvion pitäminen, lipunmyynti ja videomuotoisen festivaalireportaasin tekeminen. Työtehtävät hoidettiin innolla ja tunnollisuudella.

 Festivaalien ohjelmisto koostui sekoituksesta dokumentteja, pitkiä ja lyhyitä elokuvia sekä näytöksistä peruskoululaisille, lukiolaisille, eläkeläisille että muulle innostuneelle elokuvayleisölle. Joukossa oli töitä karkkilalaisilta elokuvantekijöiltä kuten Aleksi Salmenperältä, Heikki Kujanpäältä ja Aki Kaurismäeltä, mutta myös ulkopaikkakuntalaista elokuvataidetta oli nähtävissä esimerkiksi klassikkojen, kuten Bensaa suonissa
muodossa. Sunnuntain lyhytelokuvasarjassa nähtiin Stadian elokuvaopiskelijoiden sekä karkkilalaisten ja vihtiläisten nuorten tekemiä lyhytelokuvia. Oman erikoisuutensa tarjosi kokeellisemmankin ilmaisun suuntaan taipunut suomalais-tsekkoslovakialainen jääkiekkoelokuva Reilu peli, jonka omalaatuisia syntyvaiheita muisteli Piippuhyllyllä esittelijä Alpo Suhonen.

Festareilla esitettiin yksi uutuuselokuva, Pertti Kurikan nimipäivät-yhtyeestä kertoneen Kovasikajutun jatko-osa Tokasikajuttu. Näytöksessä olivat paikalla yhtyeen basisti Sami Helle ja laulaja Kari Aalto. Festivaalien teeman, historiallisia kohtaamisia kaupungissa, hengessä he kertoivat omasta suhteestaan Karkkilaan. Kari Aalto on tuttu kaveri moottoripyörien tuunausporukoissa ja vinkkasipa basisti Helle historiallisten tapaamisten olevan Karkkilan kaupungin kesäisillä iltatoreilla mahdollisia, sillä onhan miehellä paikkakunnalla kesämökki. Tokasikajutun näytös järjestettiin yhdessä Lukeva ry:n kanssa ja paikalla oli paljon elokuvafaneja Uudeltamaalta Lyhty ry:n sidosryhmät mukaan lukien.

Ennen Tokasikajuttua Karkkilassa järjestettiin elokuvanäytös Vihdissä, missä esitettiin Kovasikajuttu Kuoppanummen koululaisillle. Kino Iglu siis laajensi reviiriään Vihtiin!

Kino Iglun puolesta tapahtuman järjestäminen oli myönteinen kokemus. Erityisiä onnistumisia olivat ”spesiaalinäytökset” matkaprojektorilla ja koululaisnäytökset.

Suuret kiitokset upeille esittelijöille, vieraille ja yleisölle, jota ilman Kino Iglu ei esittäisi yhtäkään elokuvaa. Kiitos festivaalit tehneille nuorille ja yhteistyökumppaneille! Ja onnea satavuotias Suomi!

Tästä on hyvä jatkaa kevätkaudelle, jonka ohjelma julkaistaan joulukuussa.

Festivaalivieraiden haastattelut ovat katsottavissa YouTubesta Kino Iglun kanavalta.

ttp_4-6
Pennebakerin Shake alkamaisillaan Sundströmin puutarhassa

Yhteistyössä

Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila Karkkila
Karkkila Karkkila Kinotour Karkkila Karkkila